Haberler

İzmit'te Simitin Tadı Kaçtı

İzmit Belediyesi'nin kent merkezinde simit satışı yapılan tezgahlarla ilgili yapılan ihalenin ardından 75 TL'ye satılan simit zamlanarak 1 TL satılmaya başlandı.

İzmit Belediyesi'nin kent merkezinde simit satışı yapılan tezgahlarla ilgili yapılan ihalenin ardından 75 TL'ye satılan simit zamlanarak 1 TL satılmaya başlandı. Bazı vatandaşlar simit zammını yüksek bulurken simitçiler ise işgaliye zammı karşısında mecburen simit fiyatlarında artış yapmak zorunda olduklarını söyledi.

İzmit Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kent merkezinde simit satışı yapılan 43 tezgahla ilgili 25 Ocak 2012 tarihinde yaptığı ihale sonucu bir simitçi tezgahı için 60-80 TL ödenen aylık işgaliye parasını yer ve konumuna göre bin ile 3 bin TL arasında artış yapmıştı. Kent merkezinde 75 kuruşa satılan simit zamlanarak 1 TL'ye satılmaya başlandı. Belediyenin yapmış olduğu zam karşısında simit fiyatının arttığını söyleyen simit satıcısı Hamza Bozkurt, Bazı bölgelerde simit 50 kuruşa satılıyor. Ama bizim simidin yerini tutmaz. Belediye tezgah yerlerine zam yapınca simit satış fiyatlarına mecburen zam yapıldı. Ayrıca vatandaşımız simiti tüketiyor. Satışlarımızda da hiç düşüş olmadı. dedi.

AĞIZ TADIYLA SİMİT YİYEMEYECEĞİZ

Vatandaşın ağız tadıyla yediği simite yapılan zammı haksız bulduğunu söyleyen serbest meslek sahibi Umut Öcal, Çayla birlikte vatandaşın keyif aldığı simit fiyatı ekmeği geçti. 75 kuruşken rahatça alıyorduk. Şimdi 1 TL'ye yükselince düşünerek almaya başladık.İzmit Belediyesinin simit tezgahlarından aldığı para yükselince simite de zam geldi. Yetkililerin biran önce bu duruma el atıp simit fiyatını düşürmelerini istiyoruz. Ne oluyorsa hep vatandaşa oluyor. diye konuştu.

KALİTELİ SİMİT SATIYORUZ

Simit satıcısı Anıl Kavşut, simit fiyatlarının bazı simitçilere oranla yüksek sattıklarını fakat simit lezzeti ve kalitesinin çok iyi olduğunu söyledi. İşgaliye parasının arttırılmasının ardından simite zam yapıldığını belirten Kavşut, Bizim sattığımız simit 120 gram 1 TL ye satıyoruz. Fakat 50 kuruşa bazı semtlerde simit 55-60 grama satılıyor. Ayrıca ucuz susam kullanılıyor. Simit kalitesi de çok önemli. Biz 50 kuruşa mal edilen simiti tezgahımızda satmayız. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Kavşut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title