Haberler

İzmir'de Gerçek Sınav Provası

Güncelleme:

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 1 aydan az bir süre kala öğrenciler "Gerçek Mekân Gerçek Sınav" adı verilen deneme sınavında kendilerini test etti.

Sınav Eğitim Kurumları'nın Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesinde düzenlediği deneme sınavına 3 binin üzerinde öğrenci katıldı.

ÖSYM'nin üniversiteye giriş sınavında uyguladığı tüm kuralların geçerli olduğu sınavda, öğrenciler birinci gün Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve ikinci gün de Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarında kendilerini deneme imkânı buldular.

Öğrencilerin birebir sınav ortamını yaşamalarını ve gerçek sınavda hata yapmalarını önlemek amacıyla özel önlemler alındı. Sınavda cep telefonu, saat, çanta ve elektronik araç gereçlerin girişine izin verilmedi. Kimliği ve sınava giriş belgesi olmayan öğrenciler de sınava alınmadı. Kurallar önceden öğrencilere iletilmesi nedeniyle birçok öğrenci gerçek sınav provasına zamanında gelmek için büyük uğraş verdi. Aileler de sınava giren çocuklarını adeta üniversite sınavına girmiş gibi heyecan ile bekledi.

İYİ BİR PROVA

İzmir Sınav Eğitim Kurumları Kurucusu İlker Sümer, uygulamanın üniversiteye giriş sınavı öncesinde iyi bir prova olduğunu söyledi. Gerçek Mekân Gerçek Sınav uygulamasının Sınav Eğitim Kurumları'nın geleneği olduğunu dile getiren Sümer, "Bu sınavda öğrencilerimiz gerçek sınav provası yapıyor. Bu sınava girerek kaygıları ve zamanı nasıl yöneteceklerine dair fikir sahibi oluyorlar. Oluşabilecek aksaklıkları da görme şansı yakalıyor. Sınav anındaki zayıf noktaları yaşayarak görüyorlar. Öğrenci bu sınavda geç kalmamayı öğreniyor. Sınava cep telefonu ve saat getirmemesi gerektiğini anlıyor ve buna benzer tüm deneyimleri gerçek sınava kısa bir süre kala yaşıyor. Aynı zamanda Sınav Eğitim Kurumları'nın hazırladığı ÖSYM soruları ayarındaki TYT ve AYT sınavları ile puan olarak hangi konumda olduğunu öğrenmiş oluyor. Bu sınavı yaptığımız için öğrencilerimizden olumlu dönüşler aldık. Aileler de çok mutlu. Umarım tüm öğrencilerimiz 1 Temmuz da girecekleri asıl sınavda da başarılı olurlar'' diye konuştu.

TİYATRO SAHNESİ

Sınav Eğitim Kurumları Bornova Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Kübra Zorlu, Gerçek Mekân Gerçek Sınav ile öğrencinin kendi tiyatro sahnesini oyuncu olarak hissettiğini söyledi. Zorlu , '' Bu da onda heyecan yaratıyor. Geçen yıl kurallara uymayan öğrencileri sınava almadık. Bu nedenle üzüldüklerine şahit olduk. Ancak bu durum gerçek sınavda hata yapmasını engelledi.Geçen yıl sınava geç kalan ve sınava alınmayan iki öğrencimiz gerçek sınavda daha dikkatli oldular. Şimdi ikisi de üniversite öğrencisi. Bu örnekler bizim yaptığımız Gerçek Mekân Gerçek Sınav uygulamasının doğru sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Bizleri mutlu ediyor'' dedi.

Sınav Eğitim Kurumları Buca Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Ahmet Yavuz da sınavın sadece bilgiden ibaret olmadığını söyledi. Yavuz, '' Üniversite sınavında sadece bilgi yeterli değildir. Birçok dış etken de sınav başarısını etkiler. Özellikle öğrencilerimiz bu sınav provasında kaygı ve heyecanı dengelemeyi öğreniyorlar. Bunu göz önünde bulundurarak gerçek sınava giriyorlar'' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cep Telefonu İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title