Haberler
Güncelleme:

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla birlikte fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilen cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldı. Öte yandan stokçuluk yapanların cezası da 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseldi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (40)

JokerAllame:

Sarayda ki ısrarları kim engelleyecek onuda söyleseniz keşke !!!!

282
187
yanıtYanıtla
dikduran adam:

sen git ana kraliçenizin ingilteredeki buckingam sarayının masrafını tut

yanıt30
yanıt22
Seko:

Zaten olması gereken bu neden müjde olarak veriliyor

yanıt30
yanıt5
Güray Dilli :

Ceza ile olmuyor. Kapatma yoksa etkili olmaz. Cezayı ürün fiyatına ekleyip yine bize ödetirler

335
5
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Uygulanmayan yüzlerce kanuna bir yenisi eklendi. Olay bu. Aşırı sevinmeyin.

yanıt24
yanıt3
ZİYA BAŞKAN:

para cezası ile önüne geçemezsiniz

220
8
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Sadece esnafa fahiş fiyat cezası kesilmekle kalmamalı, vergi ve cezaları da ''Tüvik'' verilerine göre değil de fahiş oranda arttıran hükümete de ceza kesilmeli...

yanıt149
yanıt22
İsa Taş:

Ne inanıyorum nede bir umudum var ya tutarsa misali

191
10
yanıtYanıtla
FA null:

idam

73
35
yanıtYanıtla
Nurettin Şimşek:

Denetim sıfır herkes menfaatiyla mesgul

61
2
yanıtYanıtla
Soykanlar:

Ay hadi inşallah...

32
3
yanıtYanıtla
Ejderha Dövmeli Herif:

Küçük İşletmelere değil ürünün ithalatını yapan büyük firmalara yapılmalı bu denetim. Eğer esnafa kadar inerse serbest piyasaya müdahale ekonomik felaketi artırır. Zaten yıllardır yaşadığımız sorun tamda bu. Ekonomiyi bir kere bozarsan o ülkedeki her firma kendini güvene almaya kalkar.o güvene aldıkca halk aç kalır.Yönetim olarak sen buna müdahale edersen serbest piyasada bütün yabancı sermaye kaçar dövizde gelmez. Türkiye gibi ülkelere bu müdahaleler yüzünden yabancı yatırımcı gelmiyor.

16
11
yanıtYanıtla
Serif Serif:

Zaten dostlar alşverişte görsün. Telekom, Turkcell vs.bir yılda tarifelerine yüzde 300-400 arası zam yaptı.Yıllık enflasyon yüzde 300 mü. son bir yıldır. Milyonlarca dolar dönüyor. Bunlara neden dokunmuyorlar, bunun hesabını versinler önce.

yanıt7
yanıt0
Korhan KILIÇ:

2 yıldır şimdi yandilar şimdi yandilar diye paso haber yapıyorsunuz..yanmayı bırak adamlar havuzda buzlarla serinliyorlar sonrada rapdöşambırlarını giyinip kokteyl içiyorlar..:))

24
1
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Cezayı kes , 15 gün sonra sil yada affet. Biz bu sistemi biliyoruz ki ... Komedi ..

16
0
yanıtYanıtla
İsmail oruç :

Nasıl bir yanmaksa hiç dumanı çıkmiyor.

13
0
yanıtYanıtla
ohso su:

Bir nebzede olsa çok geç kalmış bir kanun

6
6
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Ağrı Doğubayazıt ta pasajda binbir çeşit kaçak sigara içki elektronik eşya sergilenir, alınır satılır vatandaş gider alır vatandaş yakalanınca ceza yer. Deveye demişler boynun eğri, devede demişki nerem düzki.

11
0
yanıtYanıtla
Dadaş Erzurumlu:

Yetersiz. Süreli Kapatılma cezası verilmeli. Ceza vatandaşın sırtından ödenir. Kapatma prestij meselesidir. Hem kapatılırsa vatandaşta fırsatçıyı stokcuyu tanır. Onlarda bu riski göze alamaz.

10
0
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Bundan 10 sene sonra bu para pul olduğu için stokculuk yapanlar yine kazanacaktır. Enflasyon ile cezayı da belirleseydiler biraz uzun seneler gitse olmuyor mu?

10
0
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

Özellikle gayrimenkulde, marketlerde restaurantlarda giyim magazalarında gerçek denetlemeler yapılmadıktan sonra yapılan kime ceza kesecekler.alış maliyetleri bilmeyen vatandaşlar satış fiyatın fahiş fiyat olup olmadığını nereden anlayacak. denetlemeler olmadığı sürece bir anlam içermiyor

9
0
yanıtYanıtla
Serif Serif:

asıl GSM operatörlerine el atmalılar bir yılda kaça katlattılar tarifeleri.

yanıt3
yanıt0
BARIŞ DEMİR:

büyük firmalar için bu en üst seviye bile minik bir ceza üç harfli ler yasadi

9
0
yanıtYanıtla
uCube :

Ne kadar ceza kesilirse kesilsin, o kesilen paraları zaten halktan yine topluyorlar. ;))

8
0
yanıtYanıtla
Cengiz Ugur:

Atı alan üsküdarı geçti günaydın

7
0
yanıtYanıtla
Yalniz İnsan:

3 harfli Zincir marketler kimin yada baglantıları kimler. Diger marketlerin de çogu bunlardan. Bir sey çıkmaz. niyet ne hipermarketlere yada diger markalara el koymak yada bunları kendi tarafına çekmek. Bosuna sevinilmesin millete bir şey yok

7
0
yanıtYanıtla
Cerkes:

Tarım kredi özel otaban fiyatlarına bakmanız yeter

7
0
yanıtYanıtla
ibrahim AKAR:

Millet para cezası istemiyor, ceza olarak malları vatandaşa dağıtın, bakın bir daha yapıyor mu, parayı devlet almış,,, kazığı yiyen millet bu ceza kime millete, Millet olarak adalet ? istemiyoruz.. O stok mallara el koyun, yurtlara, yetimhane, askere, kışlaya verin, ceza görsün millet

6
0
yanıtYanıtla
Shef :

Market ağı bulunan ( bim, şok, migros, A101 vb.) firmalara bu ücretler çok az. en az 1 ay kapatma cezası ve 100 milyon liralık cezalar verecek ki bir daha yapamasınlar.

6
0
yanıtYanıtla
Serif Serif:

Pazarcının fırıncının fiyatlarıyla uğraşacağınıza GSM operatörlerinin fahiş fiyatlarına bakın. Geçen yıl 110 TL'ye abone olduğum 15 gb hatta bu sene 430 TL istiyorlar. Bir yılda yüzde 400 enflasyon mu oldu.Personellerine yüzde 400 zammı yapmış Turkcell, Telekom vs. Gözünüzün önünde işte, herşey kayıt altında, niye bunlara kimsenin gücü yetmiyor mu.

6
0
yanıtYanıtla
Keramet Gul:

Neye göre fahiş fiyat Havaalanı dinlenme tesisleri hep fahis fiyatta

5
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

benim bir bir komsum ve iki oglu toptanci falan degil patates sogan satan bir pazarci komyenetlerinde yatarak ücüde her gün bir pazardalar son yillarda mazot parasini bile zor cikariyoruz diyorlar bu adamlar yillik 15-20 ton kadar patates ve sogani yillardir ayni üreticiden direk aliyor ve depoluyor yil icinde sürekli mazot eleman vergi artisi fire dogal olarakta pazarda ürüne yansiyor peki bunlar sayet depoda tuttuklari ürünle karaborsaci sayilacaksa her seye zam yapan neci oluyor

5
0
yanıtYanıtla
BEYMER ELEKTRİK:

asıl milletin kanayan yarası da kiracılar. vicdansız ev sahiplerinin eline terk edildiler. herkes kafasına göre zam yapıyor. milletin gazını almak için hiç işe yaramayan %25 dalaveresi çıkardılar. sanki kiracıyı koruyor. anca kavga sebebi oldu ev sahibi ile kiracı arasında. bölgesel tavan fiyat uygulaması devreye alınmalı. kafaya göre fiyat veremesin diye. adamın evi dökülüyor. köhne bir yerde sanki sahil kenarında gibi fiyat istiyor. bu kira olaylarında vatandaş doldu iyice patlayacak.

2
2
yanıtYanıtla
mustafa kaya:

Cezalar yerine kesin kapama bazı mali haklardan mahrum bırakma daha iyi olurdu. Ne yazık ki verilen cezalar iki üç ürüne yapılacak üç beş lira zamla rahat karışlamacak durumda . Yani olan yine bize ve enflasyon verilerine olacak

3
0
yanıtYanıtla
Faruk Yavrutürk:

Çözüm:Devlet bir genelge yayınlayarak; fiyatların 15 gün içinde resmi enflasyon oranına çekilmesi, aksi takdirde cezai işlem uygılanması, piyasa bozucu etmenlerin ağır suç sayılması ve genelge tarihi itibarı ile buna devam edenlerin belirlenen bu cezalar ile cezalandırılacağı şeklinde olmalı

3
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bende almanyada pazarcilik yapiyorum gördügüm malesef ülkemizde pazarci ve esnafta aynen halk gibi gecim derdine düsmüs sebzenin meyvanin bozulma riski var pahali satilirsa ürün elde kalir cöpe gider esnafta gecim derdinde olan millete pahali satmaya kalksa sürüm olmaz geliri düser kira ve giderini karsilayamaz yani pazarci kücük marketci esnaf enflasyonu patlatmaz ekonomiyi ve halkin alim gücünü düsüremez gelir dengesini bozamaz bu durumu yaratanlari esnafta degil baska yerde aramak gerekir.

1
0
yanıtYanıtla
MüminYalansöylemez:

FAHİŞ ORANDA ZAM YAPAN EV SAHİPLERİ İÇİN DE CEZALAR GELSİN...

0
1
yanıtYanıtla
Miharbi mediç :

Bıktık iki haftada bir şimdi yandılar/ şimdi yandılar,ne yanan var nede yanacak olan en basit ucuz sirkenin bile 20 tl olduğu bir dönemdeyiz,kim sorguluyor hiç kimse.Bu ülkede zengine işadamına hiçbir şey olmaz olamaz.Şimdi yanmışlar mış.

1
0
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Yaşasın kurtulduk...

1
0
yanıtYanıtla
Lion 1:

Bugday fiyati neden kesilmiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title