Haberler
BBC
Güncelleme:

Türkiye'nin ticaret kısıtlaması kararı İsrail basınında yankılandı: En büyük darbeyi 2 sektör alacak

Türkiye'nin 54 ürün grubunda İsrail ile ticareti kısıtlaması dünya gündemine oturdu. Alınan kararı değerlendiren İsrael Hayom gazetesi, kısıtlamalardan en büyük darbeyi birçok ürününü Türkiye'de yaptıran giyim ve elektrikli ürünler sektörünün almasının beklendiğini belirtti. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (43)

kallanpa kurtoglu:

Hani İsraille Ticaret yok diyodunuz

387
203
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Özel sektörle devlet ticareti arasındaki farkı anlamak istiyorsan... Ülke içindeki deterjan çay gazlı içecekler kahveler vs gibi şirketler özel İsrailli şirketler oluyor... Biraz araştır sonra bilmiş bilmiş konuş

yanıt146
yanıt97
Sessiz ciglik:

Yav arkadaş nedir bu devlet karsitligi surekli. Gecte olsa tepki koymus onemli olan bu. Surekli elestiri surekli bi hata arama cabasi. Yapmayin

yanıt25
yanıt26
taner ipek:

vatandaş a diyiverin hükümet işe nokta koymak istediğinde konsolosuna kadar çağırır, siz minare kılıfının rengini beğenmiyorsunuz oyasına laf ediyorsunuz :D

yanıt2
yanıt1
Hamdi Baba :

Sormak istiyorum 7 ekimden bu yana nerdeydiniz ?

368
138
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Herkes bu soruyu sorsun diye herhalde... İŞE yarayan bir İŞ yapmaları için ya vatandaş bunları zorlayacak ya da muhalefet... Yoksa kendi başlarına beceremezler... Ammaaaa, yok dünya basınında şöyle karşılanmış, böyle ilgi görmüş hikayelerini bırakın. İsrail bu ''Ticaret ve Ekonomi Yahudileri'' bunlar, o malzemeleri alacak başka ülke bulamayacaklar mı? Mesela candüşmanımız(!) Yunan...

yanıt37
yanıt143
Aydın Doğan:

Hektor kardeş, Yunanda bu kadar üretim yok. Ayrıca Biz İsrail'e yapılan ticaretten 54 ürün kalemine yasak koyduk. toplam kaç tane olduğunu artık sen düşün. Zaten bir çoğu Türkiye'de kurulu İsrail şirketleri. Biz onların gümrükten çıkışına yasak koyduk. Bu durumda bazı şirketler fabrikalarını başka ülkelere taşıyabilir.

yanıt15
yanıt5
Tırpan:

Sizin gibilerle uğraşlıyorlardı. eknoomide ülke bozulsun diye elinden geleni yapanalrla uğraşıyorlardı

yanıt0
yanıt0
Mukan Kağan:

Seçimden önce bu karar gündeme geldiğinde hepbir ağızdan Ak Parti seçim yatırımı yapıyor dediniz ama kararın çıkması bugüne kalınca şimdi böyle konuşuyorsunuz gizli israil dostları sizi.

yanıt0
yanıt0
Mustafa Karacalar:

oyun beyler inanmayin.

129
183
yanıtYanıtla
ahmet :

bizi iranla karıştırdın galiba?

yanıt14
yanıt4
Samarpan Bhav:

Haklısın yine bir yalan. Kısıtlama nasıl uyulanacak bilinmiyor daha yazısından anladık.

yanıt5
yanıt5
Sabır Taşı:

Burada Türkiyenin kararından dolayı oluşan boşluğu diğer Ülkeler anında kapatır. Bu karar İsraile değil bize zarar verir şimdi bu yorumu beğenmiyenlerin sayısının çok olacağına eminim buda ülke kamuoyunun bu konularda nekadar bilgisiz ve fevri düşündüğünün kanıtıdır.

35
105
yanıtYanıtla
Bülent Halil:

Biz kendi sorunlarımız yetmiyor gibi başkalarının derdiyle üğraşalım süper devletizya kendi kendimize yetiyoruz yetmiyor diğer ülkelerinde gücümüz yetiyor kaynağımız bul yeraltı yer üstü halkımız refah içinde yüzüyor parayı koyacak yer bulamıyoruz birde ambargo koyduk sanki başka ülkede aynı üretimi yapan ülke yok olsun din kardeşimiz acı çekiyor ama biz o durumda olsak acaba bize yardım ederlerimiydiyse diye düşünemiyorsa değilim sonuç ta çift tarafı keskin bıçak yukarıda baksan keser aşağıda hayırlısı allahtan

24
114
yanıtYanıtla
Yeni Cihaz:

Yahudi ler le akrabalığı mı var. İlk soru

yanıt37
yanıt19
Hacı Şembeki:

Turkiye de Din Düşmanlığı yoktur....islam Düşmanlığı vardır..İslam düşmanı siyonist uşağı yorumcular her haber sitesinde organize bir sekilde islam nefretini kusuyorlar ...

yanıt27
yanıt9
Emin Dinc:

Sen meraketme 1. Dünya savaşında o topraklardan buraya analar evlatlarını vatanı korusun diye yolladı. Bilirsin heralde dimi, daha 100 yıl önce orası 1300 yıl boyunca Türklerindi. Çoğu kişi ne din, ne millet demeden vatan için anadoluya, çanakkaleye geldi. Osmanlı neden güçlüyü, mazlum olan Tüm cihanı kuçakladığı için. Biz Türkler farklıyız, çünkü adaletsizliğin yanında, elden geldiğince adaleti sağlıyoruz. Gün gelir askerde yollarız ama o gün, bu gün değil. Nükleer yemek istemeyiz.

yanıt9
yanıt2
Tamer Çakır:

keşke bu savaş o veya bu sebeple bir an önce dursa israile mal satmaya bilirsiniz bir şey ifade etmet malı türkiyeden israil dışında bir ülkeye satarsınız oda israile satar olur biter çok önemli değil büyütmeyin

52
33
yanıtYanıtla
ismail salkım:

Demekki ticaret varmış erbakan yalan söylememiş

51
23
yanıtYanıtla
Anastanaupulos :

Niye tütkiyeden başka ülke yok.

19
15
yanıtYanıtla
Sacide Avcı:

1-Bu kadar kalem ithalat yapan ülke neden emekliye zam veremeyecek durumda? 2- İsrail'e yollanmayan mallar ülke içinde arz fazlasi olduğu için fiyatları aşağı ceket mi? 3-ithalat da yapilmazsa yerli mallara yönelip daha uygun satışlara yol açar mı? 4- aylar sonra seçim sonrası akla gelen ambargo oyları geri toparlamaya yeter mi? Halk ikna olmuş mudur?

8
15
yanıtYanıtla
ahmet :

1-ithalat değil ihracat, bu ihracatlar sayesinde hem emekli maaşları hem de binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz Depremin yaraları sarılıyor. bu kadar kısa sürede bu kadar ev teslim edebilen başka bir ülke varmıydı? 99 depreminde devlet , bırakın ev yapmayı, memur maaşlarını bile ödeyememişti. 2- fiyatlar aşağıya düşse bile yurdışına satış yapılmazsa mailyeti karşılama ve kar oranı düşeceği için üretim de azalacaktır. 3- Bunlar seçim için değil, anlayın artık..

yanıt0
yanıt1
A.halim Karayel:

Çok mu zor? Esasen takibini yapmak destek veren tüm şirketlerle ticareti kesmek yada çok ciddi takip etmek gerek. Ancak buda na mümkğn birşey. Bu ticareti dolaylı yoldan devam ettirirler muhtemelen. Yani aracı bir şirket olabilir veya ülke.

9
11
yanıtYanıtla
İlhan Fırat:

En çok biz zararlı çıkarız finalde müsterih olun

5
12
yanıtYanıtla
Fatih Apaydın:

Türkiye, protestoculara böyle davranan ilk ülke oldu. TEK CEVAPLANMASI GEREKEN SORU ŞU: TEL ÖRGÜ, JET YAKITI, ÇELİK GÖNDERİLDİ Mİ GÖNDERİLMEDİ Mİ ?

6
7
yanıtYanıtla
ahmet :

defalarca açıklandı, anlamak istemeyen sizlersiniz.

yanıt0
yanıt2
Gökhan Eker:

Ticaretimiz tam gaz devam edecek. sadece birkaç üründe kısatlama var. Onlar da israilin başka ülkelerden kolayca bulabileceği ürünler. Kısıtlama ürünleri dikkatle seçilmiş. İsraili zora sokmayacak şekilde. Ticareti durdurun israille.

7
2
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Evde hanımına iki laf edemeyenler geçmişte faiz politikasını eleştirdiği gibi,yok İsrail'e mal satıyoruz yok öyle yok böyle, şimdi göreceğiz yine ekonomik sıkıntılar çıktığı gibi yok ekonomist yok nas yok şu yok bu gibi laflar ederler, dükkan yönetmeyi bilmeyen devlet yönetir bilgisi ile iktidarı eleştirecek ama muhalif ne yapar ilinde ilçesinde onları görmezler ne diyim devletin işi her konuda zor bu egomanya bitmediği sürece halk olarak biz çekeriz

4
4
yanıtYanıtla
Hasan Kasapoğlu:

bu kadar katliam oluyor sen onlarla ticaret yapiyorsan yaziklar olsun cok gec kalinmis bir karar

6
1
yanıtYanıtla
ahmet :

devlet önce kendi güvenliğini sağlamak zorundadır. iyice düşünülmeden duygusal, ani karar verilecek yer değildir.

yanıt0
yanıt2
SAMET PALA:

Dünyada 208 ülke var. Bunların içinde İsraili ticari yaptırım uygulayan ilk ve tek ülke Türkiye.. Bunun ne anlama geldiğini yakında hep birlikte anlayacağız.... En büyük sorun ise bu bedeli Filistin için ödemek istemeyenlerin Devlete dayatmasıdır bu...

2
4
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Keşke İsrail'den hiçbir mal almasak ...Turkiye ye israilden satılan ürünlerin hemen hepsi sağlıksız, gdo lu, zararlı ürünler...Bizim onlara sattıklarımız ise maden ,enerji ve birçok sektörün temel hammaddeleri..

5
0
yanıtYanıtla
fikret ipek:

ülkemizde marketlerde 70 kalem israil ürünleri satılıyor.şahsen ailem bu ürünleri evesokmuyoruz.fakat milli duygulardan yoksun sahışların bu ürünleri aldığını görüyoruz.her ürüne verilen para gazzeli çocüğa olüm oalarak dönüyor.bem ce bu ürünlerin ürütimi tüğrkiyede durdurlmalı.yahudi kanallara nasılda reklam yaptırarakpara pompalıyor.eyymüslüman tire kendine gel.

2
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Helal ilsun o 55 arap ulkesine filistin meselesini Turkiyeye yukleyip dertten kurtulmayi nasil basardilar vallaa iyi siyasetciymiş adamlar

2
2
yanıtYanıtla
Medeni Bingöl:

Halk yerel seçimleri fırsat olarak değerlendirdi Yalanlara iyi bir ders ve cevap verdi

3
1
yanıtYanıtla
ahmet :

ne ilgisi var, bu haberde seçimle ilgisi ne? Ayrıca halk kime ders verdi? ne yaparsa kendine.. şimdi oy verdikleri kişiler halkın derdine, sıkıntılarına çare mi bulacak? Halka bir faydası mı olacak? önce devletini değil kendi cebini düşünen halk bundan daha fazla cefasını da çekecek..

yanıt0
yanıt1
Şahin Koçak:

Ne alçak dünyada yaşıyoruz.kac aydır Filistin'e dua isteyen cami imamları İsraillilere satılan ürünlerden elde edilen gelirlerle maaş alıyor .kime inanacagimizi anlayamadik.

3
1
yanıtYanıtla
Fatih Apaydın:

YORUMLARA BAKTIM DA BAZI YORUMLAR İÇİN ANADOLU'DA BİR KONUDA ''PİŞMİŞ OLMA DEYİMİ VARDIR

2
0
yanıtYanıtla
Fatih Apaydın:

Doğru gözlerimiz gördü neyi mi TÜRKİYE, DÜNYADA PROTESTOCULARA BÖYLE DAVRANAN İLK ÜLKE OLDU; ŞİMDİ KONUŞMALARI İSTENEN YALNIZ TEK KONU: TEL ÖRGÜLER, JET YAKITI, ÇELİK GİTTİ Mİ GİTMEDİ Mİ ? SORU BU CEVAP EVET Mİ HAYIR MI??

1
0
yanıtYanıtla
Yucel Cakir:

İsrail ile yıllık 10 milyar dolarlık ticaretimiz var. Bu para onları batırmaz. Devede kulak. Amerika zaten hep yanlarında. Yani tribünlere oynamaktan başka bişi değil bu.

0
0
yanıtYanıtla
izzet atikol:

Türkiye'nin ambargosunu halk olarak destekliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Hakparti:

Hani israille ticaret yapmıyordunuz orada ölen insanların vebali boynunuza olsun

0
0
yanıtYanıtla
Tırpan:

Seçimde CHP ye destek için FONa yırıp seçim harcamalarında kullanılan FON paraları da Yahudilerden geldiğini kaç kişi biliyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title