Haberler
Güncelleme:

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Hayat pahalılığının mağdur ettiği milyonlarca emekli maaşlarına zam yapılmasını beklerken AK Parti'de düzenlenen toplantıda fikir uyuşmazlığı yaşandığı iddia edildi. Emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasını gerektiğini savunan bazı vekillerin "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" tepkisiyle karşılaştıkları öğrenildi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (122)

Muhammed Murat Kartal:

Almanya ile Türkiye aynı nüfusa sahip Almanya'da emekli sayısı 21 Türkiye'de 16 milyon. Almanya'da ortalama emekli maaşı 1700€, Türkiye'de 400 € Almanya'da et 10 € Türkiye'de 20€. Almanya bizim emekli maaşları kadar çocuk başı para veriyor ve bu örnekler daha da çoğaltılabilir.Yani çok daha az kazanıp çok daha pahalıya tüketiyoruz.. Sığınmacı, mülteci, göçmen vs 40 milyar dolar harcadık bir 40 daha harcarız diyenler faturayı emekli ve işçiye kestiler.

1356
75
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Olur mu? Onlar bizi kıskanıyor.

yanıt558
yanıt45
Sa:

yalan almanyada ya? 63 emeklilik için 1700 alanı hiç görmedim ben 40 yıldır almanyada ya?ıyorum

yanıt148
yanıt552
Mehmet Gazanfer:

Senin Almanyadaki gibi fabrikaların var mı nükleer santrallerin var mı bu neyin kafası neyle neyi karşılaştırıyorsun

yanıt136
yanıt341
Kenan Özcan:

Artısıda var. Almanyada ki Türk ler bizi kıskanıyormuş diyorlar. Bide onlara sorun bakalım. Ne diyorlar biliyormusunuz! Niye kıskanalım onlar buraya çalışmaya biz ise oraya tatile gidiyoruz diyorlar.

yanıt274
yanıt34
Muhammed Murat Kartal:

Sa: Euro 35 kat değerlendigi için işinize geliyor ve sadece emeklilik yaşını kıyaslıyorsun. Mesela Türkiye'de insanlar tatile gidemiyor iyi beslenemiyor sosyal haklar ve sağlıktan yararlanamiyor bunları da kiyaslasana. Mehmet Gazanfer : biz değil İktidar kıyaslıyor. Almanya 5 kat zengin eyvallah zaten 5 kattan fazla maaş alıyorlar. Peki araba, elektronik, gıdayı neden Almanyaya göre 5 kat fazlaya alıyoruz. Yolsuzluk, lüks, şatafat, KKM, Hazine garantili ihaleler, sığınmacılar vs bundan da bahset

yanıt316
yanıt27
Tolga:

Benim kayinpeder araliksiz 25 sene bazi haftasonlari da dahil arti aksamlarin ek is olmak üzere calisti aldigi emekli maasi 600€ civarinda arti 63 yasinda emekli oldu anlatirken abartmayalimTR dekilere Almanya yi yanlis tanitmayalim. Almanyanin agir sanayisi var adamlar makina ve otomobil sektöründe bir numara senin daha düne kadar dogru dürüst altyapin yoktu savastan ciktilar yan yatmadilar bizim sözde kemalister insanlari sömürdüler ülkenin altyapisina önem vermediler simdi konusuyorlar armutla elmayi karistirmayalim

yanıt132
yanıt164
aygün:

emeklilik yaşını 30 a düşürsünler 10-15 sene prim ödesin emekli olsun çalışanlar. devlet te 40-50 sene ancak 3 bin lira emekli maaşı verir. 40 sene prim ödeyen de 15 sene ödeyen de aynı emekli maaşını alsın:))

yanıt33
yanıt37
ahmet özkan:

Hepsi doğru da ALMANYA DA EMEKLİ MAAŞI 850 EURO İLE 1000 EURO ARASINDA

yanıt43
yanıt15
hüseyin Koçak:

siz iktidar olacaksınız diye 40 yaşında adamları emekli ettiniz bunun vebalini bizim çocuklarımız çekecek ilerde derken daha ileriye kalmadan bizde yaşadik acısını.bu hatadan biran önce vazgeçilsin. khk ile bu karar geri alınsin. bu resmen ülkeyi uçuruma atmak başka bişi değil.

728
241
yanıtYanıtla
Ilker Kadir Özdemir:

aynen katılıyorum

yanıt165
yanıt65
VEFA:

Mezarda emekliliğe hayır. 39-40 iyidir.

yanıt31
yanıt115
Doğuş:

Eyt insanların 30 yıl ödediği prim karşılığı emeklilik hakkıdır.24 yıldır har vurup harman savuran butun kaynakları zevki sefaları icin kullanan bir iktidara lafın yok ,gariban emekliyemi gücün yetiyor.

yanıt79
yanıt12
anti mizantropist:

eyt mi ülkeyi mahvetti, 40 yaşında emekli olanlar iş hayatına 15 yaşında başlayanlar ve o zamanın şartlarında emekliliği hak edenlerdir, siz olamadınız diye iftira etmeyin, ortalama 45 üstü yaşlarda emekli olundu, ülkenin ekonomik bozukluğunun sebebi eyt hiç değil yanlış ekonomik politikalar akp öncesinde ede insanlar 40-45 arası emekli olmuyor muydu? yalancının mumu yatsıya kadar unutmayın

yanıt111
yanıt45
Erdinç Arslan:

keşke şu emeklileri dilinizden düşürmediğiniz kadar, mültecileri de konu etseydiniz. zamanında mültecileri bu kadar dilinize alsaydınız, belki şuan da devletin kasasında para olur, bizde eyt yerine pandaların doğum oranları üzerinden tartışırdık .

yanıt77
yanıt5
Mehmet Kılıç:

kaç yaşında emekli olacak beyfendi 10 bin gün prim yatirmisim

yanıt21
yanıt6
Banu Boran:

Eyt haktı geç bile kalındı .

yanıt41
yanıt19
Sertan :

Sen emekli olsaydın böyle konuşmazdın. Atı alan Üsküdarı geçti.

yanıt13
yanıt4
İzmarit:

Bence bizim insanımız çok aç gözlü. Gözü doymaz.

153
601
yanıtYanıtla
Serkan Aygun:

Bizim insanımız değil zenginlerin gözü doymaz fakir zaten hep fakirdir

yanıt533
yanıt20
Yasar Unal:

Serkan bey fakir çalmasını da bilmez.

yanıt223
yanıt12
Kara_kalem:

BAŞTA OLANLARDAN ÖĞRENMİŞTİR DOYMADILAR 23 SENEDİR

yanıt35
yanıt11
KILIÇ ASLAN:

10,000 TL maaş alan insanlar için şu cümleyi kurabiliyorsanız ne söylenilebilir size bilmiyorum. Gerçekten bilmiyorum.

yanıt22
yanıt2
vatandaş:

eyt ile emekli ettiklerinizi ya iptal edin yada prim gün sayısını kim doldurduysa herkes emekli olsun. adaletse adalet. kanun öyle deyip haksızlık yapmak yok. herkes eşitse bu ülkede kanunları ona göre değiştirip yapın. oy almak için değil.

356
139
yanıtYanıtla
vatandaş:

yorumu beğenmeyenler işine gelmeyenler. çoluk çocuğun geleceğini yiyor haberi yok

yanıt111
yanıt49
Doğru Söz:

ETY safsatasında 35-40 yaşlarında kişileri emekli ettiniz. Bunun ağır yükünü de normal şartlarda emekli olması gerekenlere yüklediniz. Benim emekliliğim doldu emekli olamıyorum. Yaş haddine kadar çalışmaya devam. Yaş haddinden sonra da ne yaparız bilmiyorum

yanıt69
yanıt23
suleyman altıntaş:

EYT ile yapılan emekliliklerin iptal edilmesinin uygun olacağını düşünmüyorum. Bende prim ve gün dolduranların emekli edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapabilmeler mi ? Devletin fuzuli harcamalarından kısılarak gayet yapılabilir. Sarayda 1100 odaya ihtiyaç yok. Cumhurbaşkanın ülke içinde düğün konvoyuyla gezmesine gerek yok. 300 kişilik uçakla 20 kişinin yurt dışına çıkmasına gerek yok. Millet bahçesine ihtiyaç yok. Vekil maaşları ve siyasi partilere ayrılan bütçeler en az %50 düşürülmeli.

yanıt86
yanıt6
Hasan Kastamonulu:

Haklısınız, Emeklilik Anayasal bir haktır. Prim gün sayısı hesaplanarak maaş bağlanır. TEFE TÜFE de sahtekarlık yapmadan enflasyona göre de hakkı muhafaza edilir. En düşük emekli maaşı şu olsun demek hak hukukla bağdaşmaz.

yanıt36
yanıt5
isa kızmaz:

Aynen

yanıt19
yanıt7
VEFA:

Yaşasın EYT, biz yıllarca çok uğraştık, aldık. Siz de çalışın belki 2 seçim sonra olur.

yanıt41
yanıt41
gökhan yıldırım:

kim düğünde göbek atip eğlendiyse,cenazede o ağlayacak,ben 7 yil yaşa takilip zavalli bir maaşla emekli oldum,eyt yi iptal et,millet vekillerinin ve bizi bu duruma düşürenlerin maaşlarindan kesinti yapilsin,memura verilen seyyanen zamdan kesinti yapilarak,işçi emeklisine verilsin ve biran önce birakip gidin..

yanıt20
yanıt21
almırt:

yemin ediyorum şaka bu ya emeklileri aç bıraktınız açççç.

306
32
yanıtYanıtla
meko:

Yiyip içtiler hesabı emekliye kilitlediler

yanıt252
yanıt13
vatandaş:

eyt liler pastayı böldü.

yanıt29
yanıt36
meko:

vatandaş;emeklinin maaşını pasta olarakmı görüyorsun ailenden emeklilere sor bakalım nasıl geçiniyorlar aldıkları ne kiraya ne faturalara.nede mutfak masrafına yetmez

yanıt34
yanıt4
VEFA:

Daha önce pastayı yiyenlerin kaç yaşında, hangi primle emekli olduğunu zannediyorsunuz. Bölüşüm de hayat vardır.

yanıt11
yanıt2
vatandaş:

20 yıl prim günü ödeyerek 75 yıl yaşayan bir kişinin ortalama 35 yıl emekli maaşı alması ile bu sistem nasıl işler biri bana anlatsın.

yanıt10
yanıt15
Ayhan Konca:

zamanında az yeseydiniz şimdi milletin yüzüne bakacak yüzünüz olurdu.

143
4
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

pazar gunu mıtıngde gorusuruz insallah .emeklının gucunu göstereceğiz

122
17
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

EYT diye bişey çıkardınız onları 30-35 yıl çalışıp emekli olan ile bir tutmaya çalışıyorsunuz, gerçek emeklileri perişan ettiniz EYT ile ilgili gerçek emeklilerden farklı bir uygulama yapılmalı, ya primleri ve yaşlarını tam doldursunlar yada az maaşa onay versinler ama 35 hizmet veren bir emekli ile aynı kefeye konulmaları çok büyük haksızlıktır

83
27
yanıtYanıtla
Oğuzhan Y:

Fatih erdem senin dünyadan kanunlardan yasadan haberin yok,bence konuyu bilmeden boş konuşma.emeklilik için günü primi dolmayan emekli olamıyor.Bizler işe başlarken o şartlarda işe başladık,1 günde 17 sene ileri attılar.Kaybedilmiş hakkımızı geç olarak zararla geri aldık.

yanıt10
yanıt9
MAVİ.blue. YEŞİL.:

yasa geriye doğru işlemez. kazanılmış hak geri alınmaz. onlar sanki 10 yılmı çalıştı., o insanlarda erkekler 25 -35 yıl arası çalıştı ve hala primi dolmayan çalışmaya devam edenler var.ÖRNEK şöyle düşün. sen işe başlarken ne zaman emekli olacağını biliyorsun.emekli olmana 6 ay kalmışken biranda sana diyorlarki fatih 10 yıl daha çalışacaksın.ne yapardın?çıldırırdın dimi. işde eyt lilerin başına gelende tam olarak bu. o yüzden yasa geriye doğru işlemez.

yanıt6
yanıt3
Ali Ilhan:

Başta milletvekili ve bürokratların maaşları olmak üzere astronomik olan maaşları düşürün hiçbir sorun kalmaz

79
4
yanıtYanıtla
ibrahim:

emekli vekil 232 bin tl alıyor vatandaş ona bir şey demiyor 10 bin alan emekliye laf söylemeye çalışıyor çok yazık.

76
5
yanıtYanıtla
Hasan Kastamonulu:

Zaten TEFE TÜFE de sahtekarlık yaparak emekliyi mağdur etmişlerdi. Bir de EYT büyük külfet getirdi. Gerçek enflasyona göre hesaplansa bunlar maaşları mümkün değil ödeyemez.

51
11
yanıtYanıtla
ibrahim:

Eyt hak gasbıydı eksik olarak geri verildi ben işe girdiğimdeki emeklilik hakkım elimden alındı ben prim öderken senin çoluk cocuğun benim ödediğim primle doktora gidiyordu kim senin hakkıknı almıyorum 99 da kanun çıkmış sgk ya girmişssin neden zoruna gidiyor istemiyorsan ödediğin pirimi geri çek özel sigorta yaptır.

47
12
yanıtYanıtla
Ali Bayat:

Türkiyedeki emeklilerin yüzde sekseni emekliliği hak etmeden emekli oldu eyt den öncede 38 yaşında emekli olan çok. Onbin lira çok bile onlara.

29
24
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Kademeli emeklilik yerine seçimi kesin kazanmak amacıyla EYT'nin gündeme getirilmesi çok ciddi haksızlıkları da beraberinde getirdiği gibi bütçe açısından da büyük açıklara sebep oldu. 17 Ağustos depreminde toplanan paraların akıbeti gibi belki 6 Şubat depremi için toplanan paralar bu açığı kapatmak için kullanıldı.Bilemiyoruz. Ancak ismindeki ifadeye sürekli ters işler yapan mevcut iktidarın en kısa sürede kademeli emeklilik tasarısını gündemine alarak oluşan bu büyük adaletsizliği ortadan kaldırması gerekmektedir. Şahsi kanaatim bu eylemin yine bir sonraki seçim için yatırım olarak kullanılacağı ve yaklaşık üç yıl sonra ciddi olarak gündeme getirileceği yönündedir.

37
15
yanıtYanıtla
vatandaş:

eyt iptal edilip kademeli emeklilik yapılması daha adaletli

yanıt28
yanıt16
VEFA:

Kazanılan hak geri alınamaz. En doğrusu EYT iyileştirilerek devam ettirilmeli. Çalışanların pirimi 3 katına çıkarılmalı

yanıt15
yanıt8
MAVİ.blue. YEŞİL.:

kademeli emeklilik diye bir şey olmaz.o işin sonu gelmez. eyt ise hak gaspının iadesi dir. dünyanın hiçbir ülkesinde yasa geriye doğru işlemez. kazanılmış hak geri alınmaz.kapı gibi 25-30 yıl prim ödeyen insanların hakkıdır. boş yapmışsın

yanıt1
yanıt5
Tunc Tunc:

elbette kademeli emeklilik gelecek iktidarın yolu kademeli emeklilikten gecer bir vatandaşa 5950 günle emeklilik diger vatandaşa 7500 primle 13,14,15,16,17,yıl daha bekle diyemezsin calışan prim ödeyen emekli olamadı calışmayan prim ödemeyen emeklilikten ümidi olmayanlar şimdi 5950 gün dolsun diye calışıyor calışma hayatında adalet eyt ile kayboldu

yanıt2
yanıt1
Deniz Tutar:

ekonomik krizin faturasını emekliye kesmeyi bırakın.125.000 makam aracını satın. milletvekili kıyak emekliliğini kaldırın. saltanata son verin. 3-5 yerden maaş alınmasına engel olun. suriyelilere yardımı kesin. emekliler açlık sınırı altında yaşarken; dışarıda gösteriş için yardımda bulunmayı bırakın. zenginlerin uzlaşma adı altında vergilerini silmeyi bırakın, silinenleri de geri alın. konvoylara son verin. milletin parasını çarçur etmeyin. milletin parasını millete verin.

45
4
yanıtYanıtla
Benekonomistim:

Ecevitten daha kötü pozisyona geldiler etme bulma dünyası işte söylene söylene aynı şeyleri yaşıyorlar .

42
3
yanıtYanıtla
Oğuzhan Y:

Allah rahmet eylesin adam çalmadı çırpmadı en azından KPSS yi getirdi,şimdikiler sınavları saymayıp mülakata yönleniyor.

yanıt8
yanıt2
hacı avcı:

Eyt çıktı akp oyvermedim vermemde bizim hakkımızı eyt veriyor eyt daha genç ben 70 yaşındayım çalışamıyor bari eyt 60 yaş üstünü ayır vijdan

29
13
yanıtYanıtla
Onur Başbuğa:

70 yaşına kadar emekli olamadıysan demek ki. çalışmadın hacı bey oda senin kusurun.

yanıt15
yanıt8
MAVİ.blue. YEŞİL.:

70 yaşınA gelmşsin demekki çalışmamışsın.eyt liler primlerini doldurup emekli olmuş.yasa geriye doğru işlemez.kazanılan hak geri alınamaz.o yüzden boş yapma. git çalış.

yanıt0
yanıt2
HAYRETTİN KAYA:

Vekillerin az çalması yeterli bir kaynaktır bence..

35
3
yanıtYanıtla
mehdi atalay:

Hiç birinizin anlamadığı, temel sorun şu. Emeklilik bir fon gibi yönetilir. Kaç kişinin emekli olduğu, kaç yaşında emekli olduğu devleti asıl haliyle ilgilendiren konular değildir. Kapalı fonlar kendini kendi içinde çevirme, fon yatırımları ile birlikte üzerine dahada koyarak kar etme, fonu büyütme amaçlar. Asıl soru şu bu fon neden boşaldı ve artık neden kendi kendini çeviremez hale geldi. Emeklilik fonundan devletimiz nerelere ne harcamalar yaptı. Bu fonu kimler boşalttı?

31
2
yanıtYanıtla
mehdi atalay:

Yine kendi görüşüm yap işlet devret modeli ile yapılan hastahaneler tarafından emeklilik fonu sistematik olarak hortumlanıyor ve bilinçsizce yapılan bu anlaşmaların yükünün ağırlığı altında SGK eziliyor. Yeni uygulamaya konularak telefonlarımıza gelen SGK trafından şuraya şukadar para ödendi mesajlarından da bunu anlamak mümkün.

yanıt19
yanıt3
Erdogan Danis:

muhtarlıkların işlevi kalmadı kaldırın o parayı emekliye verin

32
1
yanıtYanıtla
Burak Tezel:

Eyt geri çekin. Halk olarak arkanizdayiz.

13
18
yanıtYanıtla
Halit Başol:

eyt yi iptal etmeleri gerekiyor kademeli emeklilik şartları ile emeklilik yapılması lazım,yoksa bunun altından kalkilmaz...

17
14
yanıtYanıtla
Osman Kol:

Yazıklar olsun 8 9 yıl yaş bekleyib emekli olduk.. ..57 58 yaşında emekli olcak kişiyi 43 de eyt ile emekli ettiler . 10 .15 yıl fazladan maâş.. Faturayida normal emekliden kestiler

22
8
yanıtYanıtla
Recep Ünlütürk:

Bu ülkede devletten para almak için ölmüş babasının maaşları nı almak için eşlerini boşayıp ve aynı evde yaşayan okadar çok kişi varkî. Devlet bunları tespit etse sorun çözülür.yani işin gerçeği denetim yok devleti yiyen yiyene.

28
2
yanıtYanıtla
Mehmett:

Çok acilen eyt nin iptal olması gerekiyor

14
13
yanıtYanıtla
Ali Usda:

İktidar kaygısı ile verilen tavizler ülkeyi sıkıntıya sokmuştur. Gereğini yaparsın olur biter. Benim alacak olduğum maaşı hak etmeyen biriyle benim adıma paylaşmak aymazlıktır. Hadi kalk altından.

27
0
yanıtYanıtla
Mutlu Sutcu:

Eyt den emekli olanlar 25-30 yıldır sgk primi ödüyor. Hiç bir emekli bundan sonra maaş istemiyor. Devletten yatırılan pimleri enflasyon farkı yada döviz kuruna göre hesaplayıp acil iadesini talep ediyorlar. Eyt yada emekli diye isim taktığınız insanlar yıllarca prim ödeyerek emeklilik hakkını elde ettiler. Kimse kimseyi bedavadan emekli etmedi. Bu konuda hiçbir vatandaşın zoruna gitmesin. Emekliler ile ilgili saçma sapan yazanlara bu satırlarım.

19
7
yanıtYanıtla
Mustafa Tüzün:

Eyt'nin çıkması yanlıştır diyen milletvekillerine sormak isterim zamanında bir gün sigortası olmayan emekliliği beklemeyen kişilere bağ-kur adı altında 1 kilo süt satmışsa ya da 1 kilo tütün satmışsa ya da ne bileyim tarım bağ-kuru adı altında 3.600'den emekli edip yıllarca ödemek yanlış değildi 8 9.000 gün prim yatırıp eyt'den emekli olan işlerini emekliliği mi yanlıştır nasıl bir anlayış bir türlü çözemiyorum

21
2
yanıtYanıtla
MASUMANE3438:

daha durun bedel ödenmeye yeni başlandı neler olacak neler bunlar daha başlangıç

22
0
yanıtYanıtla
mustafa küçük:

Bence bilmem kaç milyon mültecinin faturası nı ödüyoruz

19
1
yanıtYanıtla
Lokman Degirmencioglu:

Suclu eyt limi oldu simdi kkm faiz sebep enflaayon sonuc betona yatirim luksten tesarruf olmaz hibi sozler degil mi eyt li hakkını almıştır.

15
5
yanıtYanıtla
Murat:

bravoooo

yanıt0
yanıt1
haksız mıyım:

kimseyi de babasının hayrına emekli etmediler. ortada geriye dönük işletilen kanunsuz bir yasa vardı onu düzelttiler sadece. merak etmeyin AKP kimseye bedava bir şey vermez. bunu daha hazmedemeyenler 3.sodayı açabilir

11
8
yanıtYanıtla
Halo Dayı:

içine ettik ülkenin diyemiyorlar da okumuş insanlar tabi hangi kaynakla vereceğiz diyorlar

17
1
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

Emekli olmak değil Emekli hayatta kalmak önemli.

17
0
yanıtYanıtla
Hakan Hakan:

Ak parti, birden fazla ev sayısı olanlara yüksek vergi getirin artık, 100 den fazla evi olan bir sürü insan var sattırın şu evleri herkes rahatlar, alın size kaynak zengin ile fakir aynı oranda vergi ödediği nerede görülmüş, zengine daha fazla vergi istiyoruz adalet için. Emekli içinde para sağlanmış olur

9
7
yanıtYanıtla
Menşure Döner:

Herşey daha kötüye gidiyor ??

16
0
yanıtYanıtla
Benekonomistim:

şuan kredi kartı diye bişey olmasa insan aç eskiden işin yoksa bile en kötü bakkal açardın şuan onu açmak bile 2 3 milyon maliyeti

14
2
yanıtYanıtla
Nami DAĞTAŞ:

olay sadece eyt değil,devletin en üst brokratından taşra daki idarecilerine kadar israf ve savurganlık var.millet vekillerinin yüksek maaşı ve kıyak emeklilik,siyasi partilere ödenen devlet bütçesinden ödenek,Bir yıl her aileye 25 metre küp doğal gaz hediye bunun totalde maliyeti kim bilir ne kadar tutuyor,köyler hariç ilçe ve illerde mahalle muhtarlarına ödenen maaş çok gereksiz bir yapı,büyük holding ve şirketlere vergi muafiyeti vb daha saymakla bitmez tasarruf en tepeden başlaması lazımki inandırıcı olsun

12
3
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

burada bu eyt'yi kötüleyenler de %90 da emekli olanlardır. niye siz zamanında 40-43 yaşında emekli olduğun zaman 30 senedir emekli maaşı aldığınız zaman kimse size bir şey demiyor

7
7
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

eyt'yi çıkardı kazanamayacağı seçimi kazandı. daha ne istiyorsunuz. şimdi iş bitince eyt'yi kötülemek var

11
2
yanıtYanıtla
İsmimi ne yapacaksın:

Eyt ayağına oyları aldılar, şimdi de iptal ediyorlar.

7
4
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

emekli vekil maaşları kaldırılsın bütçeye büyük bir yük !

10
1
yanıtYanıtla
Menşure Döner:

Biz ne zaman bu hale geldik

7
2
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Mültecileri gönderip oraya harcanan parayı şimdiye kadar bu devlet için emek sarfetmis prim ödemiş emeklilere verebilirsiniz

8
1
yanıtYanıtla
Adem Erden:

normal 3600 günden prim emekli olan 2 katından fazla prim ve 4 kat para kesilmiş kime göre yanlış neye gore yanlis

6
2
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

çok güzel oldu hazmedemeyenler ikinci soda içebilir

3
4
yanıtYanıtla
Mutlu Can:

Garanti verdiğiniz yerlere akitilan paraları kesin ordan ödeyin.

5
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

zamanında devlet kademelerine adam bulamadıklarından kahvede oturanları kolundan tutup götürmüşler devlet memuru devlet işçisi olsun diye. e o zamanlar da bu adamların tek meziyeti de ilköğretim den okur yazar olmalarıydı. şimdi bu adamlar emekli olmuş yıllardır en yüksek primde emekli maaşı alıyorlar. alın teriyle çalışıp Hakkı gasp edilen eyt'lileri kötülüyorlar bak sen şu işe. Yok öyle yağma bugüne kadar yediklerini ze sayın eski emekliler. şimdi bütün herkes 10.000 TL alıp tıpış tıpış evini yolunu tutacak.

4
1
yanıtYanıtla
Osman Kol:

Eyt iptal olmalı hem ekonomik olarak hem adalet için.. 60 65 emekli olacaklar insan degilmi

2
3
yanıtYanıtla
Ali Bayat:

Herşey daha kötü olacak!

5
0
yanıtYanıtla
1 2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title