Haberler

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Güncelleme:

Hayat pahalılığının mağdur ettiği milyonlarca emekli maaşlarına zam yapılmasını beklerken AK Parti'de düzenlenen toplantıda fikir uyuşmazlığı yaşandığı iddia edildi. Emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasını gerektiğini savunan bazı vekillerin "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" tepkisiyle karşılaştıkları öğrenildi.

Emekli maaşlarının belirlenmesine kısa bir süre kalmışken enflasyonun üzerinde zam yapılmasını bekleyen emekliler gözünü hükümetin alacağı karara çevirdi. Emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında kulisler ve kamuoyunda birçok fikir ortaya atılmışken AK Parti'nin toplantısında yaşanan tartışma dikkatleri üzerine çekti.

EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK ZAM TARTIŞMAYA YOL AÇTI

2024 yerel seçimlerinde birinci parti olma özelliğini kaybeden AK Parti'de yerel seçimlerle ilgili özeleştiri toplantısı 5. kez düzenlendi. Toplantıda seçmenin güveninin yeniden kazanılması için yapılması gerekenler konuşuldu. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranının da gündeme geldiği toplantıda fikir uyuşmazlığı yaşanırken tansiyon yükseldi. Toplantıya, "Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu" düşüncesi damga vurdu.

"HANGİ KAYNAKLA BUNU YAPACAKSINIZ?"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığında bir süredir milletvekilleri ile seçim sonuçlarının değerlendirildiği istişareler tamamlandı. Edinilen bilgilere göre, toplantılarda seçim başarısızlığının başlıca nedenleri hayat pahalılığı, hastane randevularında yaşanan problemler, kampanya sürecindeki yanlışlıklar; doğru aday tespiti yapılmaması, teşkilatların isteksizliği olarak tespit edildi. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantıda, temmuz ayında emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini ifade eden milletvekilleri tepkiyle karşılaştı. Bu öneriye "Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım EYT oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" gerekçesiyle itiraz edildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN 500 TL OLABİLİR

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı kulislerde tartışma yaratırken uzmanların da esas gündeminde yer alıyor. İktidar kanadında yaşanılanların aksine SGK Uzmanı Ali Tezel emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin olumlu değerlendirmelerde bulundu.

Tezel, temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili enflasyon farkının yüzde 18.72 olduğunu belirtirken bu artışın, emeklilerin alım gücünü az da olsa artıracağını ifade etti.

Refah payına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tezel, temmuz ayında emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını ve refah payının mümkün olmadığını açıkladı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olabileceğini belirten Tezel, zam konusunda dikkatli bir tutum sergilendiğini ve emeklilerin hayat standartlarının iyileştirilmeye çalışılacağını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Emekli Zammı AK Parti Zam EYT Politika Ekonomi Haberler

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Dolar için Morgan Stanley'den korkutan tahmin: 39 TL'yi görebilir

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

Bayram günü verip veriştirdi! İbrahim Tatlıses, kendisine kötülük yapan 3 arkadaşını afişe etti

500

Yorumlar (122)

Muhammed Murat Kartal:

Almanya ile Türkiye aynı nüfusa sahip Almanya'da emekli sayısı 21 Türkiye'de 16 milyon. Almanya'da ortalama emekli maaşı 1700€, Türkiye'de 400 € Almanya'da et 10 € Türkiye'de 20€. Almanya bizim emekli maaşları kadar çocuk başı para veriyor ve bu örnekler daha da çoğaltılabilir.Yani çok daha az kazanıp çok daha pahalıya tüketiyoruz.. Sığınmacı, mülteci, göçmen vs 40 milyar dolar harcadık bir 40 daha harcarız diyenler faturayı emekli ve işçiye kestiler.

1356
75
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Olur mu? Onlar bizi kıskanıyor.

yanıt558
yanıt45
Sa:

yalan almanyada ya? 63 emeklilik için 1700 alanı hiç görmedim ben 40 yıldır almanyada ya?ıyorum

yanıt148
yanıt552
Mehmet Gazanfer:

Senin Almanyadaki gibi fabrikaların var mı nükleer santrallerin var mı bu neyin kafası neyle neyi karşılaştırıyorsun

yanıt136
yanıt341
Kenan Özcan:

Artısıda var. Almanyada ki Türk ler bizi kıskanıyormuş diyorlar. Bide onlara sorun bakalım. Ne diyorlar biliyormusunuz! Niye kıskanalım onlar buraya çalışmaya biz ise oraya tatile gidiyoruz diyorlar.

yanıt274
yanıt34
Muhammed Murat Kartal:

Sa: Euro 35 kat değerlendigi için işinize geliyor ve sadece emeklilik yaşını kıyaslıyorsun. Mesela Türkiye'de insanlar tatile gidemiyor iyi beslenemiyor sosyal haklar ve sağlıktan yararlanamiyor bunları da kiyaslasana. Mehmet Gazanfer : biz değil İktidar kıyaslıyor. Almanya 5 kat zengin eyvallah zaten 5 kattan fazla maaş alıyorlar. Peki araba, elektronik, gıdayı neden Almanyaya göre 5 kat fazlaya alıyoruz. Yolsuzluk, lüks, şatafat, KKM, Hazine garantili ihaleler, sığınmacılar vs bundan da bahset

yanıt316
yanıt27
Tolga:

Benim kayinpeder araliksiz 25 sene bazi haftasonlari da dahil arti aksamlarin ek is olmak üzere calisti aldigi emekli maasi 600€ civarinda arti 63 yasinda emekli oldu anlatirken abartmayalimTR dekilere Almanya yi yanlis tanitmayalim. Almanyanin agir sanayisi var adamlar makina ve otomobil sektöründe bir numara senin daha düne kadar dogru dürüst altyapin yoktu savastan ciktilar yan yatmadilar bizim sözde kemalister insanlari sömürdüler ülkenin altyapisina önem vermediler simdi konusuyorlar armutla elmayi karistirmayalim

yanıt132
yanıt164
aygün:

emeklilik yaşını 30 a düşürsünler 10-15 sene prim ödesin emekli olsun çalışanlar. devlet te 40-50 sene ancak 3 bin lira emekli maaşı verir. 40 sene prim ödeyen de 15 sene ödeyen de aynı emekli maaşını alsın:))

yanıt33
yanıt37
ahmet özkan:

Hepsi doğru da ALMANYA DA EMEKLİ MAAŞI 850 EURO İLE 1000 EURO ARASINDA

yanıt43
yanıt15
İzmarit:

Bence bizim insanımız çok aç gözlü. Gözü doymaz.

153
601
yanıtYanıtla
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title