Haberler

İstifa Eden Koramiral Atilla Kezek: Dönmek Yok

Güncelleme:

Görevlerinden istifa eden Koramiral Atilla Kezek ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Örgüç, "Kararlıyız, geri dönmeyiz." dedi.

Deniz Kuvvetleri'nin 'kara kutusu' olan Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç, Balyoz kararlarına tepki olarak görevlerinden istifa etti.

GELECEĞİN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI

Vatan'dan Levent İçgen'in haberine göre, geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak gösterilen Kezek'in, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda, gizlilik dereceli dosyalar ve personel dosyaları dahil olmak üzere tüm evrakları imzalama yetkisi bulunuyor.

VERİLEN EN CİDDİ 2. TEPKİ

Donanmanın tüm gizli bilgilerine vakıf olan Kezek'in istifası, bu yıl 29 Ocak'ta emekli olan Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'den sonra Deniz Kuvvetleri'nde tutukluluklara verilen ikinci en ciddi tepki mesajı oldu.

ÜNSAL VE YÜREKLİ DE BALYOZ MAHKUMU

Yargıtay 9. Dairesi, 361 sanığın yargılandığı "Balyoz" davasında 237 sanık için verilen kararları onamış, 88 sanığın mahkumiyet kararını ise bozmuştu. Denizcilerden mahkumiyeti onanan muvazzaf komutanlar arasında Donanma Komutan Yardımcısı Tuğa. Ali Sadi Ünsal ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkan Yardımcısı Tuğa. Şafak Yürekli de bulunuyor.

"KARARLIYIZ, GERİ DÖNÜŞ YOK"

Vatan'ın haberine göre, Kezek ve Örgüç, Yargıtay'ın 9 Ekim'deki Balyoz kararının ardından istifalarını sundu. Kezek'in "Bizim yerimiz onların yanıydı" diyerek, hüküm giyen arkadaşlarına destek çıktığı öğrenildi. İki komutan da Karargah'ın "istifa etmeyin" çabalarına "Kararlıyız, geri dönmeyiz" yanıtını verdi.

İSTİFA, ZİNCİRİ KOPARDI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, 2015'in 30 Ağustos'unda görevi bırakacak. Bostanoğlu'ndan sonra en kıdemli isim olarak Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele geliyor. Ancak Kösele, Askeri Casusluk davasında yargılanıyor. Kösele'den sonra 2015 yılında "koramirallik" rütbesinde 4 yıllık görev süresini doldurabilecek başka bir amiral bulunmuyor. İşte bu noktada 2016 yılında oramiralliğe terfi alması beklenen Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Kora. Atilla Kezek'in, teamüllerin aksine bir yıl erken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması bekleniyordu.

YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR

İki komutan dışında şu ana kadar Karargah'a ulaşmış yeni bir istifa dilekçesi olmadığı öğrenildi. Ancak yeni istifaların gelebileceği öngörülüyor. Kezek ve Örgüç'ün istifa etmesinin ardından tutukluluklar nedeniyle büyük darbe yiyen Deniz Kuvvetleri komuta kadrosunda terfi ve atama zinciri yeniden koptu. Geçen ağustos ayında gerçekleşen YAŞ'ta (Yüksek Askeri Şura), Deniz Kuvvetleri'nde vekaleten yürütülen komutanlıklara atamalar yapılmış ve boşluklar doldurulmuştu.

112 DENİZCİ TUTUKLU

TSK'da geçen yılın verilerine göre 253 subay tutuklu. Bunun 112'si Denizci. İki oramiral kadrosu olan Deniz Kuvvetleri'nde bu yıl sadece Bülent Bostanloğu oramiral kadrosunda bulunuyor. Kezek'in istifasından sonra ise 5 koramiral kadrosu olan komutanlıkta, 3 koramiral kaldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Veysel Kösele Nusret Güner Yargıtay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title