Haberler

25 Nisan'da Moskova'da Düzenlenecek Rusya-Türkiye Medya Forumu Detayları İstanbul'da Şekillendi

Güncelleme:

25 Nisan 2019'da Moskova'da Rusya Federasyonu Toplumsal Konseyi Bilgi Toplumu, Kitle İletişim Araçları ve Kitle İletişimi Geliştirme Komisyonu'nun desteğiyle Rusya-Türkiye Medya Forumu düzenlenecek.

Bu etkinliğin arifesinde, İstanbul'da forumun organizatörleri olan Moskova merkezli Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi (ÇATAM) ve İstanbul merkezli Rusya Ekonomi, Bilim ve Teknoloji Derneği (REBTEK) temsilcilerinin toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda, 3 Aralık 2018 tarihinde düzenlenen medya forumunun organizasyon komitesinin toplantısında kabul edilen mutabakatın uygulanması konuları ele alındı. İstanbul toplantısında özellikle katılımcılar listesine, forumun formatı ve gündemine ve ayrıca organizasyon konularına ağırlık verildi.

25 Nisan'da Moskova'da Düzenlenecek Olan Rusya-Türkiye Medya Forumu Detayları İstanbul'da ŞekillendiRusya Ekonomi Bilim ve Teknoloji DerneğiYönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Gündüzpolat

Taraflar yine Nisan forumunda şu konuları görüşme niyetlerini dile getirdiler:

1) Uluslararası gündem ve Rus-Türk ilişkileri alanında ortak uzman veri tabanının oluşturulması ve iki ülkenin muhabirleri ve yorumcuları arasında sürekli doğrudan iletişimin kurulması;

2) Rus-Türk Medya Konseyi'nin kurulması perspektifleri;

3) Küresel medya ortamında bilgi rekabeti sorunu;

4) Dışarındanbaskı ve siber saldırı olaylarınınarttığı dönemde Rus ile Türk medya kuruluşları arasında kendi gündem belirleme konusundaki işbirliğinin geliştirilmesi;

5) İki ülkenin yayın kuruluşları arasında bölgelerarası ilişkilerin pekiştirilmesi;

6) Üçüncü ülkelerden yalan ve provokatifhaberler akışını önlemek amacıyla yapılacak işbirliği için teknik zeminin hazırlanması;

7) İki ülkenin gazetecilerini birleştirecek kalıcı platformun kurulması;

8) Basın vizelerinin verilmesinde kolaylıksağlanması ile ilgili konuların gündeme getirilmesi.

İstanbul'daki toplantıda, yaklaşmakta olan forum dışında, organizasyon komitesinin katılımcılarının bölgeler arası düzeyde dahil olmak üzere iki ülkenin gazetecileri arasında güvenilir bilgi alışverişinin sağlanması için ortak platformlar oluşturma önerileri de ele alındı.

Organizatörler, İstanbul toplantısının ve yaklaşmakta olan forumun, ortaklıklar kurulmasına ve iki ülkenin medyası arasında açık ve karşılıklı yararlı iletişim kurulmasına yardımcı olacağını umuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu İstanbul Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title