Haberler

İstanbul'da Kültür Sanat

19. İstanbul Tiyatro Festivali, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Ne Yaptıysak Nafile" oyunuyla başlayacak Rock'n Roll'un efsane grubu Aerosmith, dünya turnesi kapsamında 14 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak Tarkan, İTÜFEST kapsamında yarın İTÜ Stadyumu'nda konser verecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Ne Yaptıysak Nafile" oyunuyla başlayacak.

Yurt dışından 7, Türkiye'den 33 tiyatro, dans ve performanstan oluşan 100'e yakın gösterimin izleyiciyle buluşacağı festival kapsamında, ünlü konukların ve uzmanların katılacağı ücretsiz söyleşi, gösteri, film ve belgesel gösterimleri ile atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Polonya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yıl dönümü dolayısıyla festivale iki oyunla konuk olacak Grzegorz Jarzyna'ya 19. İstanbul Tiyatro Festivali Onur Ödülü verilecek.

19. İstanbul Tiyatro Festivali programıyla ilgili ayrıntılı bilgiye "tiyatro.iksv.org" adresinden ulaşabilir.

Konser

Rock müzik grubu Aerosmith, dünya turnesi kapsamında 14 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacak.

Türkiye'de ilk kez konser verecek grup, unutulmaz şarkılarının yanı sıra 11 yıl aradan sonra tamamen yeni şarkılardan oluşan ilk stüdyo albümü "Music From Another Dimension"dan da eserler seslendirecek.

Rolling Stone dergisinin "Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı" listesinde yer alan Aerosmith, 66,5 milyonu ABD sınırları içinde olmak üzere sattığı 150 milyon albümle "gelmiş geçmiş en fazla albüm satan Amerikalı rock grubu" olarak tarihe geçti. 2001 yılında Rock and Roll Hall of Fame tarafından onurlandırılan grup, başta 4 Grammy ödülü olmak üzere birçok ödülün de sahibi.

Tarkan, İTÜFest kapsamında yarın İTÜ Stadyumu'nda konser verecek. Şarkıcı, konserde sevilen şarkılarını seslendirecek.

Piyanonun genç yeteneği Claire Huangci, İstanbul Resitalleri kapsamında 10 Mayıs'ta Sabancı Müzesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

Piyano çalmaya 6 yaşında başlayan ve müzik eğitimi için Curtis'e kabul edilen New York doğumlu Huangci, 2006'da Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması "Olağanüstü Başarı" ödülü, 2010'da ABD Chopin Yarışması'nda birincilik ödülü ve 2013'te Van Cliburn Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Önemli müzik festivallerine de katılan sanatçı, Çaykovski'nin "Sleeping Beauty" ve Prokofiev'in "Romeo&Juliet" eserlerine yer verdiği ilk solo albümünün kayıtlarını 2013'te tamamladı. Müzik çalışmalarına Almanya'da devam eden sanatçı, Avrupa, ABD ve Asya ülkelerinde konser ve resitallerini sürdürüyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Şef Lukasz Borowicz yönetimindeki orkestraya, Deniz Yetim, Stare Çelebi, Yoel Vahram Keşap ve Burak Bilgili ile Gökçen Koray yönetimindeki İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu eşlik edecek. Konserde, Giuseppe Verdi'nin "Requiem" isimli eseri yorumlanacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Sascha Goetzel şefliğinde 12 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da sahne alacak.

Anna Vinnitskaya'nın piyanosuyla eşlik edeceği orkestra, Johannes Brahms'ın "1. Piyano Konçertosu, Re minör, Op. 15" ile Çaykovski'nin "4. Senfoni, Fa minör, Op. 36" eserlerini seslendirecek.

Sergi

Ebru sanatının usta ismi Hikmet Barutçugil'in 100 eserinin sergileneceği "Ebrunun Mermer Yüzü" isimli 100. kişisel sergisi, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Taşların doğal desenlerinin ebruyla resmedildiği sergide, ebrunun kaligrafi, minyatür, illüstrasyon gibi diğer sanat dallarıyla bir araya geldiği örnekler de yer alıyor.

Barutçugil'in ebru çalışmaları, "Ebrunun Mermer Yüzü", "Yazılı Akkase", "Akkase Ebru", "Çiçek Motifleri", "Kaya Resimleri", "Minyatürler", "İllüstrasyonlar", "Fosiller" ve "Kaligrafi" olmak üzere 9 kategoride sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi kapsamında, İTÜ'ye özel koleksiyon olarak sınırlı sayıda üretilecek bir kitap hazırlandı. Sanatçının 19. kitabı olacak çalışmada, orijinal ebrular ile sergilenen eserler yer alıyor.

Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın ile 10 ve 11 Mayıs'ta Cevahir Salon 1'de "Üç Kız Kardeş", 10, 11 ve 12 Mayıs'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Hamlet Makinası" adlı oyunlar sahnelenecek.

Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun yeni oyunu "Aile Ağacı", 10 Mayıs'ta Akbank Sanat'ta izlenebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muhsin Ertuğrul Aerosmith Harbiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title