Haberler

İsrail Mahkemesi Kamera Önündeki Cinayet İçin "Yeterli Delil Yok" Dedi

Güncelleme:

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir İsrail askerinin yaralı Filistinliyi vurarak öldürmesiyle ilgili görülen davada, mahkeme "yeterli delil bulunmadığını" savundu.

İsrail mahkemesi, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bir İsrail askerinin yerde yaralı halde yatan Filistinli genci kamera önünde öldürmesi ile ilgili görülen davada, "makul şüphe bulunduğunu ancak yeterli delil bulunmadığını" savundu.

SERBEST BIRAKILDI

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ülkenin güneyindeki Kastina askeri mahkemesinde görülen davaya bakan Hakim Yarbay Ronen Şor, savcının, Filistinliyi öldüren askerin tutukluluk süresinin dokuz gün uzatılması yönündeki talebini reddederek, perşembe günü serbest kalmasına karar verdi.

"ELDEKİ DELİLLER YETERSİZ KALDI"

Haaretz gazetesi Şor'un, "illegal ateş açma ile ilgili makul şüphe bulunduğunu ancak olayın karmaşık olduğu ve eldeki delillerin yetersiz kaldığını" söylediğini yazdı.

AŞIRI SAĞCILAR DESTEK VERDİ

Yerde hareketsiz yatan Filistinliyi başından vurarak öldüren İsrail askerinin kimliği ile ilgili verilen gizlilik kararı ise devam ediyor.

Öte yandan, davanın görüldüğü saatte mahkeme önünde toplanan onlarca aşırı sağcı İsraillinin, yargılanan askerin serbest bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

2 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da perşembe günü "bir askeri bıçakladıkları" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el-Kasravi'yi öldürdüğü bildirilmişti.

ASKER YARALI FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Olaydan saatler sonra bir İsrail askerinin, yerde yaralı halde yatan Abdulfettah eş-Şerif'i başından vurarak öldürdüğü anın görüntüleri ortaya çıkmıştı. İsrailli insan hakları kuruluşu B'Tselem'in, Youtube üzerinden yayınladığı görüntülere göre, söz konusu asker yerdeki yaralı Filistinlinin yakınına gelerek başına nişan alıyor ve ateş ediyor.

BM'DEN GÖRÜNTÜLERE SERT TEPKİ

Filistin kamuoyunda infiale yol açan görüntüler, uluslararası toplumun da tepkisini çekmişti.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, yaralı Filistinlinin vurularak öldürülmesi "korkunç, ahlaksız ve gayri adil" bir fiil olarak tanımlanarak, kınanmıştı.

ORDU SORUŞTURMA BAŞLATTI

İsrail ordusu ise görüntünün yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitine kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Haaretz İsrail Ronen Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (17)

Dobra:

Bu korkak pisliklerle ne zaman savaşacağız da gerçek savaş görecekler.

7
1
yanıtYanıtla
Adınızı YazınKKKKKKKKKKKKKK:

ŞUAN BÜTÜN DÜNYA BİR OLMUŞ MÜSLÜMANLIĞI YOK ETME ÇABASINDA AMA ALLAH KORUYACAĞININ SÖZÜNÜ VERYOR. BUNLARIN ÇIRPINIŞLARI BOŞUNA

6
1
yanıtYanıtla
Adınızı YazınÇÇÇÇ:

HANİ BİZDEN ADLETLİYDİLER. BİZDEN DÜRÜSTTÜLER . BİZE GELİNCE İNSAN HAKLARI KENDİLERE GELİNCE YOK . ÖRGÜTE ORANTILI GÜÇ KULLANIN DİYENLER BUYURUN

5
1
yanıtYanıtla
....:

Kimi Yahudiler, kelimeleri ''konuldukları yerlerden'' saptırırlar ve dillerini eğip bükerek ve dine bir kin ve hınç besleyerek: ''Dinledik ve karşı geldik. İşit, -işitmez olası- ve ''Raina'' bizi güt, bize bak'' derler. Eğer onlar: ''İşittik ve itaat ettik, sen de işit ve ''Bizi gözet'' deselerdi, elbette kendileri için daha hayırlı ve daha doğru olurdu. Fakat Allah, onları küfürleri dolayısıyla lanetlemiştir. Böylece onlar, az bir bölümü dışında, inanmazlar. (Nisa Suresi, 46)

5
1
yanıtYanıtla
tavacı recep usta:

başkanlık olsaydı bunlar olmazdı

4
2
yanıtYanıtla
...:

Dediler ki: ''Yahudi veya Hıristiyan olun ki hidayete eresiniz. '' De ki: ''Hayır, (doğru yol) Hanif (muvahhid) olan İbrahim''in dini(dir): O müşriklerden değildi. '' (Bakara Suresi, 135)

3
1
yanıtYanıtla
....:

Ey iman edenler, Yahudi ve Hıristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuşkusuz onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna hidayet vermez. (Maide Suresi, 51)

2
1
yanıtYanıtla
.....:

Yahudiler: ''Allah''ın eli sıkıdır'' dediler. Onların elleri bağlandı ve söylediklerinden dolayı lanetlendiler. Hayır; O''nun iki eli açıktır, nasıl dilerse infak eder. Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun taşkınlıklarını ve inkarlarını artıracaktır. Biz de onların arasına kıyamet gününe kadar sürecek düşmanlık ve kin salıverdik. Onlar ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse Allah onu söndürmüştür. Yeryüzünde bozgunculuğa çalışırlar. Allah ise bozguncuları sevmez. (Mai

2
1
yanıtYanıtla
...:

Andolsun, insanlar içinde, mü''minlere en şiddetli düşman olarak Yahudileri ve müşrikleri bulursun. Onlardan, iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: ''Hıristiyanlarız'' diyenleri bulursun. Bu, onlardan (birtakım) papaz ve rahiplerin olması ve onların gerçekte büyüklük taslamamaları nedeniyledir. (Maide Suresi, 82)

2
1
yanıtYanıtla
hadis:

Yahudi kayanın arkasına bile saklansa, müslüman gel burda yahudi saklanıyor öldür diyecek

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title