Haberler

Isparta: CHP Millletvekili Coşkuner'den Fransa'ya Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, "Kendini Tarihi Değiştirecek Güçte Gören ve Demokrasinin Beşiği Sayılabilecek Fransa' Yı Büyük Bir Nefretle Kınıyorum" Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, "Kendini tarihi değiştirecek güçte gören ve demokrasinin beşiği sayılabilecek Fransa' yı büyük bir nefretle kınıyorum" dedi.

CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Türkiye'nin son günlerde değişik ülke ve çevrelerden gelen taleplerle baskı altına alınmak istendiğini söyledi. Ülkenin pek çok değerinin bu talepler sebebiyle baskı altında kaldığını kaydeden Coşkuner, "AB üyeliği sürecinde verdiğimiz tavizler ve çıkardığımız bazı yasalar üzülerek söylemeliyim ki bu noktaya gelmemize zemin hazırlamıştır. Kıbrıs konusuyla başlayan bu süreçte limanların Rumlar'a açılması gündeme gelmiş ardından 301. maddenin değiştirilmesi istenmiş, hemen akabinde Vakıflar Yasası çıkarılmak istenmiştir. Son gündem maddeleri ise PKK'ya af ve Fransa Parlamentosu'nda gündeme gelen 'Ermeni Soykırımı yoktur' diyene hapis ve para cezası öngören yasadır. Tüm bunları alt alta koyduğumuz da olayların bu boyuta gelmesinde, AB üyeliği için verilen yanlış tavizlerin olduğunu görürüz. Dış politikada öyle yanlışlar yapılmıştır ki Türk insanı verilebilecek tavizler dışında bir çözüm olmadığına inandırılmak istenmektedir. Verilen bu tavizler sonucu, başta Fransa olmak üzere birtakım AB üye ülkeleri bu durumdan yararlanarak, özel amaç ve hedeflerini ülkemize dayatma noktasına kadar işi sürüklemişlerdir. Hatta tarihi tarihçilere bırakmayarak, tarihi değiştirecek nitelikte yasalar çıkarma uğraşısı içine bile girmişleridir" dedi.

CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner, "Bu öyle bir yasadır ki 'Ermeni Soykırımı Yoktur' diyen hapse atılacak ve para cezasına çarptırılacaktır. Kendini tarihi değiştirecek güçte gören ve demokrasinin beşiği sayılabilecek Fransa' yı büyük bir nefretle kınıyorum. Ancak bu problem halklar arası bir problem değildir. Tamamen siyasi bir meseledir. Siyasi bir karar olan bu yasa ancak siyasi yaptırımlarla cevaplandırılabilir. Bu boykotun etkili olabilmesi için öncelikle Kamunun yaptığı büyük çaplı ihalelerden Fransızların uzak tutulması gerekir. Ayrıca tüm dünya'da ve Fransa'da yaşayan vatandaşlarımız vasıtasıyla lobi faaliyetlerimizi hızlandırmalı başta Ermeni terör örgütü ASALA' nın yaptığı eylemler olmak üzere, Cezayir'de Fransa'nın yaptığı soykırımı belgeleriyle dünya kamuoyuna sunulmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title