Haberler

İngiliz Basını, Cihatçıların Antalya'ya Gittiği Görüntüleri Yayınladı

Güncelleme:

IŞİD'e katılmak için Antalya üzerinden Suriye ve Irak'a gittiği öne sürülen İngiliz cihatçıların Londra Gatwick havalimanında çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

IŞİD’e katılmak için Antalya üzerinden Suriye ve Irak’a gittiği öne sürülen İngiltere vatandaşı bir grup cihatçının Londra Gatwick havalimanında çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

TARTIŞMA YARATAN GÖRÜNTÜLER

Daily Mail gazetesinin haberine göre, 8 Ekim 2013 tarihinde havaalanının Mobese kameraları tarafından çekilen görüntülerde 25 yaşındaki Muhammad Hamidur Rahman, 31 yaşındaki Mashadur Choudhury, 25 yaşındaki Assad Uzzaman, 19 yaşındaki Mehdi Hassan ve Mamunur Roshid’in Thomas Cook havayollarına ait bir uçakla Antalya’ya gitmeye hazırlandığı görülüyor.

IŞİD MİLİTANLARI İLE BULUŞTULAR

Kendilerine "Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys" (Bangladeşli Kötü Çocukların İngiliz Tugayı) ismini veren fanatiklerin Antalya’dan sonra Hatay’a gittiği ve buradan Suriye’ye geçerek IŞİD militanları ile buluştuğu tahmin ediliyor.

IŞİD'E KATILAMADI, İNGİLTERE'YE DÖNDÜ, TUTUKLANDI

IŞİD’e katılmadan önce İngiltere’nin popüler mağazası Primark’da kasiyerlik yaptığı belirtilen Rahman’ın geçen ay Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Suriye’ye gitmeden önce belediyede çalışan ve pahalı eskortlara olan düşkünlüğü ile tanınan Choudhury’nin ise IŞİD’e katılmaya "hak kazanamadığı" ve yine Türkiye üzerinden İngiltere’ye dönünce tutuklanarak "teröre destek vermek" suçlaması ile hapse atıldığı açıklandı.


Cihatçılardan Mashadur Choudhury ve Muhammad Hamidur Rahman

İngiliz yetkililer görüntülerde yer alan diğer üç kişinin nerede olduğunu şu an için bilmediklerini ancak Bangladeş asıllı Müslüman İngilizlerin halen IŞİD için savaştığını tahmin ettiklerini söyledi.

HER AY 30 İNGİLİZ CİHAT İÇİN TÜRKİYE’YE GİDİYOR İDDİASI

İngiliz yetkililer her ay yaklaşık 30 İngiltere vatandaşının IŞİD saflarında savaşmak için Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a gittiğine inanıyor. İngiliz basını konuyla ilgili haberlerinde Türkiye’nin sınırlarını kontrol etmek ve IŞİD’e katılacak militanların geçişini engellemek için yeterince çaba harcamadığını ve sınırlardaki bu gevşekliğin örgütün gelişiminde önemli bir rol oynadığını iddia ediyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Londra Gatwick Antalya Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (21)

berna:

yeter ya yeter ülkemiz ne hale geldi olmaz olsun böyle hükemet

30
7
yanıtYanıtla
emrah çilek:

tc beslesin bakalım bu işid terörist köpeklerini nereye kadar ama en son kendi başlarına bela olucaklarr

15
21
yanıtYanıtla
MELEK:

Mübarek Türkiye yol geçen hanına döndü .

25
5
yanıtYanıtla
ENDAME ASKERİYA PKK:

ALLAHIN İZNİYLE GELECEGİNİZ VARSA GÖRECEGİNİZDE VAR YPG

21
3
yanıtYanıtla
ali:

Bu şerefsiz Işid yüzünden nerede bir sakallı şalvarlı birisini görsem aklıma ışid geliyor. Şerefsizler gerçekten temiz saf hakiki Müslümanların adını da lekelediler.

14
4
yanıtYanıtla
Yazık:

Kendi ülkemize yabancı olduk hükümet sayesinde. Suriyeli Ezidi Pkk IŞİD ajan ne olacak bu ülkenin sonu gerçekten merak ediyorum Tayyip Cumhubaşkanı oldu çekildi bu konulardan. Açılım dediniz hainler hala asker şehit ediyo. Başlarım açılımınıza da size de bu vatanın her yeri şehit kanıyla sulu senin para merakına ne hallere düştü. Makarna diyorum nasıl güzel mi?

12
6
yanıtYanıtla
Ege incisi:

soldaki kuruya harman kalmış çingeneye benziyor. sağdaki top gibi yoksa nasıl o derece güzel olabilir ki bir erkeğin yüzü ?

13
4
yanıtYanıtla
ELBİSTANLIzilatin@hotmail.com:

ALLAHIN NURUNDAN ALMIŞ BİRİ DİĞERİDE SENİN RUH HALİNİ YANSITIYOR İÇİ DAHA GÜZELDİR. . . . .

yanıt0
yanıt0
Atatürk''çü:

En başta Esad dedi, ben dünyanın dört bir tarafından Suriye cihat için gelp kelle kesen adamlara ülkemi bırakıp gitmem dedi, bizmim devletimizse bunlara mualif diyerek destekledi Esada sırt çevirdi. Türkiyenin dış politikadaki en büyük beceriksizliği budur çünkü o örgüt sonrada Irağa girip konnsolosumuzu ele geçirdiler, Kuzey Irağa ilerleyp Kürtlerinn son siistem silahlanmalarına neden oldular, Artık Kürtler İşide karşı savaşıyor diye Amerika ve Avrupanın gözünde kahraman. Kısacası Türkiye dış politikada hüsrana uğramıştır. Buun en büyük göstergesi olarakta Davutoğlunun görevden alınması olarak görüyorum.

11
5
yanıtYanıtla
Alparslanalparslan@hotmail.com:

Nereden uyduruyorsunuz böyle şeyleri.

yanıt0
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title