Haberler

"İmparator, Mazeret Üretmesin"

Samsun'daki facianın sorumlusu olarak gösterilen Bakan Erdoğan Bayraktar'a tepkiler büyüyor.

10 kişinin hayatını kaybettiği Samsun'daki sel afetiyle ilgili olarak TOKİ konutları ve TOKİ'nin eski başkanı, bugünkü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a tepkiler büyüyor. Mimar ve kent bilimci Ahmet Vefik Alp de 'imparator' yetkileriyle donatılan Bayraktar'dan hesap sordu.

"10 KİŞİYİ KAYBETTİK, ORTADA BİR HATA VAR"

Samanyolu Haber kanalına konuşan Alp, yapılan hataları şöyle anlattı:

"Kendisine 'imparator' yetkileri verilmiş durumda. 'Yık' diyecek, yıkacaklar; 'yap' diyecek, yapacaklar kadar! Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde böyle bir yasa çıkmadı.

10 kişiyi kaybettik, etraf darmadağın oldu, bir hata var. Buranın inşaata açılması nasıl oldu; bilemiyorum. Çünkü biz imar planı yaparken bütün ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alıyoruz. Bir yeri imar planına tâbi tutup yerleşim yeri açarken bütün bu gelişleri topluyoruz. Onlardan gelen tepkilere göre planlarımızı yapıyoruz veya yapmaktan vazgeçiyoruz. Şimdi bunlar sağlıklı yapılmıyor. Türkiye'de bu su taşma planları yeterince detaylandırılmadı.

"MAZERET ÜRETMEYİN, HATANIZI DÜZELTİN"

Sayın bakanlara selam söylüyorum. Lütfen mazeret üretmeyin, hatanızı düzeltin, sorumluları bulun ve cezalandırın.

"ÇARPIK YAPILAŞMA, TERÖR KADAR ZARARLI"

Kentsel dönüşümün yasa kısmı çıktı ama şu sorunun cevabı halen yok; 7 milyon depreme belki de sele dayanıksız konut ünitesini kaç yılda, nasıl, hangi parayla yenileyceksiniz; bunu kimse söylemedi. Bu olay da artık bir son ders olarak bu yasayla beraber sayın başbakan büyük bir seferberlik ilan etmeli. Yani aynı teröre verilen dikkat gibi çarpık, çürük ve yanlış yapılaşmanın da en az onun kadar tehlikeli olduğunu ve büyük felaketlere, hatta örneğin bir İstanbul depreminde 100 bin - 150 bin kayıpla tüm ülke ekonomisinin çökmesine hatta bazı teorilere göre ülkenin egemenliğinin kaybedilmesi gibi tehlikelere giden boyut var"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Samanyolu Haber Ahmet Vefik Alp Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title