Haberler

İlköğretim Çağındaki Erkek Çocukların Şiddete Daha Fazla Maruz Kaldığı Bildirildi

Ğretim Çağındaki Erkek Çocukların Şiddete Daha Fazla Maruz Kaldığı Bildirildi

ĞRETİM ÇAĞINDAKİ ERKEK ÇOCUKLARIN ŞİDDETE DAHA FAZLA MARUZ KALDIĞI BİLDİRİLDİ

- ÇOCUKLARDA VE GENÇLERDE ŞİDDETİ ARAŞTIRMAK İÇİN KURULAN KOMİSYON BAŞKANI HALİDE İNCEKARA:

- "ÖĞRETMENLERİN KİŞİSEL VE YAPISAL TESTTEN GEÇMELERİ ZORUNLU TUTULMALIDIR"

(FOTOĞRAFLI)

ALİ ULURASBA

ANKARA (İHA-TBMM) - Çocuklarda ve Gençlerde Artan Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, 25 milyon genç nüfusa sahip Türkiye'de, şiddetin her türünün gözlemlenmeye başladığını belirterek, "Dünya devleti olmak yolundaki Türkiye'de gençlerin geleceğe hazırlanmaya ihtiyaçları var" dedi.

Parlamentoda bugün Parlamento muhabirlerinin katılımıyla kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyen İncekara, önemli açıklamalarda bulundu. Komisyon üyelerinin de yer aldığı toplantıda, komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren İncekara, "Olumsuzluktan en az etkilenen bir nesle ihtiyacımız var" diye konuştu. İncekara, çeşitli araştırmalar sonucunda şiddete en çok uğrayanların ilköğretim çağındaki erkek çocuklar olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekerek, toplumun bütün kesimlerinin hassasiyetine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Çocukların giderek daha fazla zaman geçirdiği internet kafelerin, komisyon çalışmaları sırasında denetleneceğini sözlerine ekleyen İncekara, çocukların kahvelere gitmesine yasal olarak izin verilmediği, ancak kahve oyunlarının benzerlerinin oynandığı internet kafelerin gözden kaçırıldığını söyledi. İncekara, çocukların teslim edildiği öğretmenlerin kişilik testlerinden ve yapısal testlerden geçmelerinin de zorunlu hale getirilmesini isteyerek, artık nicelik değerler konusunda hassas olunması gerektiğine de dikkati çekti.

(AU-MAY-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title