Haberler

Konya İl Özel İdaresi "Kar" Tedbiri Aldı

Güncelleme:

Konya'da başlayan kar yağışı ile birlikte İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ilçelerde önlemlerini aldı.

Konya'da başlayan kar yağışı ile birlikte İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, ilçelerde önlemlerini alarak kar kalınlığının yüksek olduğu yerlerde yolun açılma çalışmalarını başladı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şuana kadar yağan kardan dolayı kapalı köy yolunun olmadığını söyledi.

Kar yağışını takiben karla mücadele ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını belirten Kaçmaz, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız bereketin olumsuz bir duruma dönüşmemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Nöbetçi ekiplerimiz belirli bölgelerde bekletiliyor. İnşallah hiç bir vatandaşımız mağdur olmadan yolarımızı kullanır hale getirmenin gayreti içinde olacağız. 180 personelin görev aldığı karla mücadele ekipleriyle birlikte; 21 grayder, 4 adet kar bıçaklı kamyon, 1 adet kar rotatifi, 8 adet yükleyici, 20 adet akaryakıt kamyonu, 3 adet tır çekici, 12 adet pikap ve  5 adet dozer ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kar yağışının başlamasından itibaren gerekli önlemler alınarak ilgili ilçelerde ekipler önlemlerini aldılar."

Kaçmaz, karla mücadele kapsamında, İl Özel İdaresinde nöbetçi memurun 24 saat görev yapacağını, ilçe ve beldelerden gelen başvuruları anında değerlendirerek ekipleri o bölgelere yönlendireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kaçmaz Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title