Haberler

Huawei Tüketici İş Grubu 2015'te 19,9 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Güncelleme:

Huawei, Tüketici İş Grubu'na yönelik 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. 2015, Huawei Tüketici Grubu açısından önemli başarılara sahne oldu.

Huawei, Tüketici İş Grubu'na yönelik 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. 2015, Huawei Tüketici Grubu açısından önemli başarılara sahne oldu. Huawei Tüketici İş Grubu global anlamda marka bilinirliğini artırırken, kanalların ve servis hizmetlerinin gelişimi ile birlikte, ürün eko-sistemindeki önemli artış da akılda kalan önemli faktörlerdi. Huawei ürünlerinin pazarda tercih edilirliği ve ürünlere duyulan güven de bu dönemde artış gösterdi. Marka, kısa süre önce Huawei P9 ve P9 Plus ürünlerini duyurarak, akıllı telefon pazarında bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı.


Huawei Tüketici İş Grubu 2015'te, son kullanıcı ürünlerinden 19,9 Milyar Dolar gelir elde etti ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %72,9'luk büyümeye imza attı. Bu dönemde 108 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu rakamlar Huawei'yi, aynı zamanda dünyanın en büyük 3 akıllı telefon üreticisinden biri haline getirdi.


Teknoloji trendlerini yakından takip eden Huawei, ortaya koyduğu inovasyon odaklı yeniliklerle 2015'te marka bilinirliğine önemli oranda katkı sağlarken, kullanıcı deneyimine daha fazla odaklandı. Eko-sistemine kattığı birçok iş ortağı ile teknolojiyi, moda, sanat ve kültürle harmanlayarak, yepyeni trendlere de imza attı. Buna bağlı olarak sektörde marka bilinirliği, marka sadakati ve tüketici ilgisi de artış gösterdi.


Öne çıkanlar

■ Huawei marka bilinirliği oranı, 2014'teki %65 değerinden %76'ya yükseldi. Çin pazarında ise bu oran %97'ye ulaştı.

■ Markanın Global Net Tavsiye Skoru 47'ye yükseldi.

■ Huawei Interbrand En İyi Global 100 Marka ve BrandZ En İyi Global 100 Marka listelerinde, sırasıyla 88'inci ve 70'inci sırayı almayı başaran ilk Çin markası oldu. Ürün kalitesiyle sıkça gündeme gelen Huawei, dünyanın en iyi markaları arasında gösteriliyor.

■ Huawei, Swarovski ile dünyanın kadınlar için tasarlanmış ilk akıllı saatinin üretiminde işbirliğine giderek, son derece, kaliteli, zarif ve elegant bir ürün ortaya koydu.

■ Harman Kardon'la da işbirliğine giden Huawei, dünya çapında çok iyi bilinen bu ses sistemleri markasıyla M2 tabletlerindeki ses deneyimini son derece özel bir boyuta taşıdı.

■ Nexus 6P ürününde ise Google ile birlikte çalışan Huawei, Android tabanlı akıllı telefonlarda çıtayı yükseltmeyi başardı.

■ Huawei ve Honor marka stratejisi de pazarda ayrı bir sinerji yarattı. Huawei ve Honor markaları farklı hedef kitlelere odaklanarak rekabete yeni bir boyut getirdiler. Her iki marka da ürün sunumu, kanal gelişimi, marka gelişimi ve kullanıcı kitlesi açısından farklı karakteristik özellikler taşıyor.


Akıllı telefonlarda üst düzey ürün stratejisine odaklanan Huawei, en gelişmiş teknoloji ve göz alıcı tasarım ögeleri eşliğinde, kullanıcılara, donanım ve yazılım alanında en iyi seçenekleri sunuyor.

2015'te;

■ Huawei orta ve üst segment akıllı telefonların sevkiyat rakamları, toplam akıllı telefon sevkiyatının %30'unu oluşturdu.

■ Tanıtıldığı günden itibaren 1 ay içinde 1 milyon adet Mate 8 akıllı telefonun satışı gerçekleşti.

■ Mate S ve Nexus 6P 60 ülkede en çok satan akıllı telefonlar arasında yer aldı.

■ 5 milyondan fazla P8 ve 7 milyondan fazla Mate 7'nin satışı gerçekleşti.

■ 40 milyondan fazla Honor markalı akıllı telefon, 70'ten fazla ülke ve bölgeye sevk edildi.

Huawei, giyilebilir teknolojiler, akıllı evler ve araç içi internet alanlarında pazardaki bilinirliğini daha da artırdı. Dünya çapındaki büyük iş ortakları ile birlikte, akıllı yaşam servisleri özelinde yepyeni deneyimlere imza attı.

■ Teknoloji ve modayı bir araya getiren Huawei giyilebilir teknoloji ürünleri de önemli oranda sevkiyatı gerçekleştirilen ürünler arasında yer aldı.

■ Sektörler arası inovasyon vizyonunun bir sonucu olarak Huawei tablet sevkiyatlarında da geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %130 oranında artış gerçekleşti.

■ Genişbant özelindeki ürünler de dünya çapındaki liderliğini devam ettirdi. 4G kablosuz genişbant ürünleri 20 milyonluk satış barajını aştı.

■ Akıllı ev pazarında, HLink akıllı ev çözümleri alanında da önemli gelişme kaydedildi.

■ Araç içi internet ürünleri, dünyanın lider otomobil üreticileri Audi ve Volkswagen tarafından tercih edildi.

Özellikle gelirlerdeki artış ve dünyanın en büyük 3 akıllı telefon üreticisi arasındaki konumlanma, Huawei'nin, sunduğu üstün teknoloji ile beraber, marka bilinirliğini de artırarak, 2015'te büyük bir atılım yapmasını sağladı.

Yıllık gelir bazında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla %70'lik artış elde edildi.

■ Yıllık ürün sevkiyatı 173 milyon adede ulaşırken, 2014'e göre %25'lik artış sağlandı.

■ Akıllı telefon sevkiyatları %44 oranında artarken, Huawei, sektör büyümesinin oldukça üzerinde bir ivmeyle, 100 milyon adetlik satışla Çin'in en büyük akıllı telefon markası haline geldi.

■ Honor markalı akıllı telefonlardan elde edilen gelir, tüm zamanların çok üzerinde bir performansla, markayı, internet üzerinden satışı yapılan markalar arasında liderliğe taşıdı

■ GfK raporları, Huawei'nin Çin perakende pazarında liderliği elde ettiğini, global pazarda ise %9,9'luk payla üçüncü sıraya yerleştiğini gösteriyor.

■ Huawei ayrıca Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ülkelerindeki pazar payını da önemli oranda artırdı.

■ Batı Avrupa pazarında oldukça önemli akıllı telefon satış rakamları elde eden Huawei, pazarda ilk 3 sırada yer almayı başardı. Bunun yanı sıra, tüm kanallardaki varlığını da bir adım yukarı taşıdı.

■ Huawei 2015'te 1.400 açık kanal müşterisi ile 135 ülkede doğrudan işbirliğine gitti.

■ Açık kanallardan elde edilen gelirler (e-ticaret dahil) geçen yıla göre %130 artarken, tüketici iş grubu toplam gelirlerinin de %58'ini oluşturdu.

■ Perakende satış mağazaları 53.000'i aşarken, kullanıcıların, Huawei mağaza deneyimi de büyük oranda arttı.

■ Müşteri odaklılık vizyonu ile 100'den fazla ülkede, büyük şehirlerde hayata geçirilen servis merkezleri ve çoklu-kanal online platformlar markanın online ve offline operasyonlarına önemli oranda katkı sağladı.

Huawei 2016'da stratejik fırsatlara daha fazla odaklanarak, tüketici iş grubunda yeni yapılanmalar eşliğinde yine önemli ölçüde büyümeyi hedefliyor. Cihazların daha akıllı ve çeşitli hale gelişi ile birlikte, kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik gelecek odaklı yetenekleri, hem iş hem de eğlence amaçlı kullanım için daha fazla artacak. Gelecekte de sektörün en iyi markaları ile Huawei'nin işbirlikleri, amiral gemisi ürünler, akıllı evler ve bulut servisleri alanında devam edecek. Teknolojik inovasyon ve akılcı işbirlikleri ile Huawei, gelecekte de kullanıcılara en üst düzey ürün deneyimini yaşatmaya devam edecek.

Şimdi Sahnede "P9" Var

Huawei Tüketici İş Grubu, en güncel amiral gemisi P9'u 6 Nisan'da gerçekleştirilen küresel basın toplantısı ile tanıttı. Leica Camera AG işbirliği ile geliştirilen, dünyanın ilk çift Leica kamera donanımına sahip akıllı telefonu Huawei P9, kullanıcılara devrim niteliğinde kamera deneyimini sunarken, tasarımıyla da P serisinin klasik tasarım ögelerini de taşıyor.

-Huawei, P9 kullanıcılarına 100 yıldan uzun bir süredir fotoğrafçılık konusunda uzman olan Leica'nın rakipsiz kalitesiyle, benzersiz bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatmaktan büyük heyecan duyuyor- diyen Huawei Tüketici Elektroniği İş Birimi CEO'su Richard Yu, şöyle devam etti; "Fotoğraf deneyimi, akıllı telefonlarıyla milyarlarca kare çeken kullanıcılar her geçen yıl daha büyük büyük önem taşıyor. P9 kullanıcıları, son derece güçlü ve şık bir akıllı telefonla; göz alıcı bir berraklık, zenginlik ve canlılıkta muhteşem fotoğraflara imza atacaklar."

Huawei, 6 Nisan'da gerçekleştirilen tanırım toplantısında, P9 ile birlikte, P9 Plus ve Talkband B3'ü de sektöre tanıttı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Swarovski Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title