Haberler

Temelli'den Adalet Bakanı Gül'e "Öcalan" Çağrısı: Attığınız Adımı Tamamlama Zamanı Geldi

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme kararına ilişkin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e seslendi. Temelli, "Önemli bir adım attınız bunu tamamlama zamanı gelmiştir." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İmralı Cezaevi'nde bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet BakanıAbdülhamit Gül'e seslenen Temelli, "Önemli bir adım attınız bunu tamamlama zamanı gelmiştir. Bu açlık grevi ve ölüm oruçlarının sonlanması için gerekli düzenlemeyi yapın, üzerinize düşeni yapın" dedi.

"90'LARIN SAHNELERİNİ BİR KEZ DAHA BU ÜLKE YAŞIYOR"

Temelli, Şanlıurfa'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen operasyona tepki gösterdi. "90'ların sahnelerini bir kez daha bu ülke yaşıyor. Ters kelepçe ile yere yatırılmış görüntüler sosyal medyaya düştü. Şanlıurfa'da bir operasyon gerçekleştiriliyor, oradaki halka işkence ediliyor" diyen Temelli, "Türkiye siyasetinin değişmez siyaseti 'Kürde zulüm' değişmiyor" ifadesini kullandı.

"BU FOTOĞRAFLARDAN DOLAYI UTANÇ DUYMALISINIZ"

19 Mayıs'ta Samsun'da düzenlenen resmi törenine katılmadıkları gerekçesiyle kendilerine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı fotoğraf karesini gösterdi. Ardından, tutuklanan HDP milletvekillerine, Cumartesi Anneleri'ne, kadın cinayetlerine, tutuklu gazeteciler için yapılan eylemlere, Suruç'ta yıkılan binalara, 301 madencinin öldüğü Soma Maden faciasına ilişkin fotoğraflar gösterdi. Temelli, "Gidip orada fotoğraf çektireceğinize, bu fotoğraflardan dolayı utanç duymalısınız" dedi.

"BİR KEZ DAHA YENECEĞİZ"

Temelli, 31 Mart'ta gerçekleşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde halkın iradesinin yok sayıldığını söyledi. YSK'nın, İstanbul seçiminin yenilenmesi kararına ilişkin açıklanması beklenen gerekçeli kararı değerlendiren Temelli, "Şimdi YSK, 200 sayfalık gerekçe yazmış. Bu haksızlıkları, hukuksuzlukları 200 sayfaya sığdıramazsınız. Bu sahtekârlığa asla kılıf uyduramazsınız. 23 Haziran seçimlerinde daha önce yendiğimiz ama yenildikçe doymayan iktidarı bir kez daha yeneceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Sezai Temelli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title