Haberler

Yangın sonrası Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen'den açıklama: Tarihi eserlerde hasar söz konusu değil

Güncelleme:

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde akşam saatlerinde çıkan yangın sonrasında açıklamada bulunan Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yangına ekiplerin müdahale ettiğini ve tarihi eserlerde hasarın olmadığını söyledi.

Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te akşam 18.00 sıralarında meydana gelen yangın korkuttu. Kuru otların tutuşmasıyla tarihi kalede yangın meydana geldi. Rüzgarın da etkili olduğu saatlerde yangın bir anda büyüdü.

Hasankeyf'te çıkan yangın sonrası Belediye Başkanı'ndan açıklama: Tarihi eserlerde hasar söz konusu değil

"TARİHİ ESERLERDE HASAR YOK"

Yangında tarihi eserlerin hasar görmediğini belirten Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Akşam saatlerinde kuruyan otların alev almasıyla yangın meydana geldi. Tarihi eserlerde herhangi bir hasar söz konusu değil. Ekiplerimiz yangına müdahale etti ama rüzgarın etkisiyle kuruyan otların çoğu alev aldı. Meydana gelen manzara bizi üzdü. Bir de canlıların yok olmasına üzüldük. Havadan yangına müdahale edilebilirdi ama geç kalınmıştı. Tarihi eserlerde hasar söz konusu değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasankeyf Haberler

500

Yorumlar (2)

ADAM:

Geçen aklıma takıldı ve araştırdım. Öyle tarihi miraslarımız var ki, sadece bunlar turizme açılsa enerji hariç cari açığımızı dengeleyebiliriz. Ortadoğu insanlığın yaratılış sahnesine çıktığı ve en büyük mücadelelerin/bilimin/sanatın yaşandığı yer. Türkiye hariç ortadoğuda taş üstünde taş kalmadı. Elimizdekini artık değerlendirmeliyiz. Ancak tarihi eserleri rant için yok sayan bir devlet ve her bulduğu taşa ''filiz seni seviyorum'' yazan barzolar var oldukça hiçbir zaman gerçekleşmeyecek.

7
0
yanıtYanıtla
Darth _V12:

Ne demişler eğitim şart müzelere gidin bakın heykellere mezarlara roma donemin de adamların yaptıklarını görün. bizim insanlarımız da Nasrettin hoca heykeli yapıyor sözde utanç kaynağı resmen

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title