Haberler

Hamaney, cuma hutbesinde yanında tüfekle vaaz verdi

Güncelleme:

Sekiz yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in vaaz verirken yanında tüfek bulundurması dikkat çekti.

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkentinde ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla yapılan hava saldırısı sonucunda öldürülmesi, ABD- İran geriliminde büyük kırılmaya yol açmıştı. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney bu vesileyle 2012'den bu yana ilk kez cuma namazı kıldırdı ve dünya kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Başkan Trump'a yönelik hakarete varan sözler sarf eden Hamaney'in, söyledikleri kadar yaptıkları da sert mesajlar içeriyordu. Hamaney, kürsüye tüfekle çıktı.

HEDEFİNDE TRUMP VARDI

İran'ın başkenti Tahran'da, sekiz yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren din lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hedefinde, 'manevi oğlu' olarak nitelendirilen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD Başkanı Donald Trump vardı.

Hamaney, cuma hutbesinde yanında tüfekle vaaz verdi

HAMANEY'DEN TRUMP'A: SOYTARI

Dünyanın en büyük camilerinden Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde Cuma namazı kıldıran dini lider Hamaney, Irak'taki Amerikan üslerine gerçekleştirilen misillemeyi 'Allah'ın günü' olarak tanımladı ve saldırının ABD'nin imajını havaya uçurduğunu belirtti. Hamaney, dünyanın canlı yayında takip ettiği vaazda Trump için de "Soytarı" ifadesini kullandı.

Hamaney, cuma hutbesinde yanında tüfekle vaaz verdi

YANINDAKİ SİLAH DİKKAT ÇEKTİ

Hamaney'in kürsüde vaaz verirken yanında bulundurduğu tüfek ise dikkatlerden kaçmadı. Binlerce İranlının dinlediği vaazda, Hamaney'in sol bacağının yanında bir tüfek namlusu görüldü.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ayetullah Hamaney İran Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title