Haberler

Haluk Eyidoğan Biyografisi

Haluk Eyidoğan
Doğum Yeriİstanbul / Türkiye
Doğum Tarihi20.07.1950

Haluk Eyidoğan Kimdir ?

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, 20 Temmuz 1950'de İstanbul’un Fatih semtinde doğdu.

Babasının adı İhsan, annesinin adı Sevim Emine'dir. Öğretim Üyesi olan Prof. Dr.Haluk Eyidoğan; 1969 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Bölümünü 1974 yılında bitirdi. 1975’de yüksek lisansını aynı yerde, 1983’de de doktorasını İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Bölümünde tamamladı.

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Kürsüsünde hayatına başladı. 1983 yılında doktor, 1987 yılında doçent ve 1993 yılında profesör unvanını aldı.Başbakanlık Proje Uygulama Birimi Marmara Depremi Yeniden Yapılandırma Projesinde danışmanlık hizmetinde bulundu. İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, İTÜ Senatosu ve İTÜ Maden Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Başbakanlık Ulusal Deprem Konseyi Başkanlığı görevini yürüttü.Avrupa Sismoloji Dergisi Editörlüğü yaptı. TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası 302 nolu üyesi, Türkiye Jeoloji Kurumu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Heybeliada Lions ve Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Yayınlanmış 3 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan çeşitli yıllarda yurt içi ve yurt dışı araştırma faaliyetlerinde bulunmak üzere Prof. Dr. Haluk Eyidoğan 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem milletvekili seçimleri sonucunda milletvekili olarak seçilmiştir. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesidir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan evli ve 2 çocuk babasıdır.


title