Haberler

Haliç Üniversitesi'ne Baskın! Onlarca Kişi, Güvenliklere Vura Vura Rektörün Odasına Bastı

Güncelleme:

2 yıl önce kayyum atanan Haliç Üniversitesi'nin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topçuoğlu ve beraberindekiler üniversiteyi basınca gözaltına alındılar.

Kayyum atanan Haliç Üniversitesine eski mütevelli heyeti başkanında aralarında bulunduğu onlarca kişi baskın düzenledi. Güvenlik görevlilerine vurarak rektörün odasına çıkmaya çalışan grup, polisler tarafından gözaltına alındı.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİYLE ARALARINDA ARBEDE ÇIKTI

Olay, saat 16.00 sıralarında Haliç Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde yaşandı. İddiaya göre, YÖK Genel Kurulu 2016 yılında yaptığı denetimlerde kötü yönetildiği tespit edilen Haliç Üniversitesinin faaliyet iznini durdurarak, yönetimi İstanbul Üniversitesine devretti. Haliç Üniversitesinin eski mütevelli heyeti başkanı Mansur Topcuoğlu'nun aralarında bulunduğu yaklaşık 30 kişi Sütlüce kampüsüne baskın düzenleyerek güvenlik görevlileriyle aralarında arbede yaşandı.

"GÜVENLİKLERE VURA VURA REKTÖRÜN ODASINA ÇIKMIŞLAR"

Öğrencilerden Fatih Koyuncu, "Arkadaşlar ile kütüphane tarafından oturuyorduk. 'Elektrikleri kesin' tarzında bir koşuşturmaca olunca bize de 'sınıflara çıkın diye' seslenildi. Bizde sınıflara doğru koştuk. Sınıftan çıktığımızda polisler ile beraber toplu bir grubun girdiğini gördük. Güvenliklere vura vura rektörün odasına kadar çıkmışlar. Mansur Topçuoğlu tekrar koltuğa oturmuş. Polisle beraber yeni rektörümüz geldi okula. Koltuğunda tekrar indirip polisler eski rektörü götürdü" diye konuştu.

OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA EKİP GÖNDERİLDİ

Yaşanan olay sırasında kampüste bulunan öğrenciler büyük panik yaşarken, durumu polis ekiplerini bildirdi. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Üniversiteye gelen ekipler yönetim katına kadar çıkarak gruptakileri gözaltına alarak polis aracına bindirdi. Gözaltına alınan grup, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Kayyum Haliç 3. Sayfa Haberler

500

Yorumlar (15)

Tim0135:

Belediyeyi,futbol kulübünü, hastaneleri mafya yöneticiler yönetirse, üniversitelere de şaşırmamak gerek. Türkiye de ne kadar sabıkan, geçmişin karanlıksa o kadar sevilirsin, çünkü yönetimi seçen halkında zihniyeti bozuk

12
1
yanıtYanıtla
hadi:

aynen milletin ehliyeti yok iyice manyaklaştık

yanıt0
yanıt0
Neriman:

Eski rektör de İmamoğlu gibi haksızlığa uğramış. Hakkımı yemem yedirmem diyor!

4
9
yanıtYanıtla
AbdoMobil-IOS:

Görün işte memleketin halini... Gurur duyun.

6
4
yanıtYanıtla
Zalim heredot:

Adam kurmuş üniversite parasıyla sen gel kon

0
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

2016 yılında yeniyüzyıl gazetesini açıp bizleri çağırıp 3 ay çalıştırdıktan sonra maaşlarımızı ve ihbrımızı ödemeden nedensiz yere bizi işten çıkaran Mansur . etme bulma dünyası.

4
0
yanıtYanıtla
Vatandas:

Ulkemizde hic birseyde STANDART yok ki...3-5 kafadar bir araya gelince, okul da , takim da , devlet de , ordu da kurar, yarim saat sonra ihtilal yapmaya da kalkar.. Halbuki soru su olmali.. BU CESARETI NEREDEN BULUYORLAR ?

3
0
yanıtYanıtla
Ali:

Çöpçüleri yargıç olmuş bunların...

2
1
yanıtYanıtla
Mülaim:

Eski rektör üniversite basiyor mafya vari okumus rektörlük yapan böyleyse vay memleketin haline

2
0
yanıtYanıtla
inanın, bilgi çok yakınıza:

Mütevelli heyet başkanı rektör değildir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title