Haberler

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan Ümit Özdağ'ın iddialarına yanıt: Acilen doktorunuza başvurunuz

Güncelleme:

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın dün katıldığı bir programda "silah ruhsatı başvurusunda bulunduğunu ancak verilmediği" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

"LÜTFEN ACİLEN DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ"

Sosyal medyada " Ümit Özdağ, lütfen acilen doktorunuza başvurunuz" ifadelerini kullanan Çataklı, Özdağ'ın adına düzenlenmiş 4 ayrı silah ruhsatı bulunduğunu ve bunun yanı sıra yakın polis korumasıyla korunduğunu söyledi.

"4 AYRI SİLAH RUHSATI BULUNMAKTADIR"

Özdağ adına 2000 ve 2001 yıllarında düzenlenmiş iki ayrı silah ruhsatı bulunduğunu belirten Çataklı, şunları kaydetti:

"Yusufeli Asliye Ceza Mahkemesi kararı ile resmi belgelerin düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak suçundan dolayı adli para cezasına çarptırılmış, cezası 15 Ocak 2013'te kesinleşmiş olmasına rağmen bu 2 silah ruhsatı süresiz düzenlendiği için iptal edilmemiştir ve halen geçerlidir. Ayrıca 2019'da 6136 sayılı kanunda memnu hakların iadesi alanlara silah ruhsatı verilmesi imkanı tanıyan düzenleme sonrası başvurusu üzerine 30 Aralık 2020 ve 27 Temmuz 2021 tarihlerinde 2 ayrı silaha daha ruhsat düzenlenmiştir. Sonuç, Ümit Özdağ adına düzenlenmiş 4 ayrı silah ruhsatı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yakın polis korumasıyla korunmaktadır."

Çataklı, basın mensuplarına ve takipçilere Özdağ'ı ciddiye almamalarını önerdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Çataklı Ümit Özdağ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title