Haberler

"Yeşil Çay, Forma Girmek İsteyenlere Yardımcı Oluyor"

Güncelleme:

Bahar aylarının yaklaşması ile insanları forma girme telaşı sarıyor.

Bahar aylarının yaklaşması ile insanları forma girme telaşı sarıyor. Çünkü yazın zayıf görünmek için bahar aylarından başlayarak metabolizmayı hızlandırmaya çalışmak gerekiyor. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Bahar aylarının yaklaşması ile kışın aldığınız fazla kiloları vermek için yeşil çayın yağ yakıcı ve antioksidan etkisinden yararlanabilirsiniz" diye açıklıyor.

Kış günlerinde daha durgun geçen yaşantının metabolizmada yavaşlamaya sebep olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kış boyunca yavaş çalışan metabolizmayı hızlandırma vaktinin geldiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Yeşilada, vücuttan ödemin atılmasını sağlamasının yanı sıra, sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı etkileri olan yeşil çaydan yaz gelmeden forma girmek için yararlanılması gerektiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Yeşilada, "Yeşil çay güçlü bir antioksidan deposudur. İçinde bulunan kafein türevleri nedeniyle fiziksel halsizliği giderici ve enerji verici (analeptik) bir içecek olarak bilinmektedir. Kafein türevleri idrar artırıcı etkisi ile yine vücutta ödemin sökülmesine yardımcı olur. Yeşil çay, yağ yakıcı (lipolitik) ve glikojenolitik özelliktedir. Yağ yakıcı etkisi klinik çalışmalar ile de ortaya konulmuştur." diye açıklıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeditepe Üniversitesi Erdem Yeşilada Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title