Haberler

Yavru Aslan, Annesine Kavuşacağı Günü Bekliyor

Güncelleme:

Darıca Hayvanat Bahçesi'nde 4 günlükken annesi tarafından reddedilen 9,5 aylık "Sherlock", 1 2 ay sonra annesiyle aynı kafese konulacak.

Yavru aslanın bakıcısı İbrahim Uysal, yaptığı açıklamada, 69 gün boyunca hayvanat bahçesinin genel müdürü Yücel Yılmaz ve kendisi gibi veteriner eşi tarafından evde biberonla beslenen "Sherlock"un günde 4-5 kilogram et yediğini söyledi.

Fabrikanın bahçesinde bakılan baba aslan Duruk'un bakıcısına zarar vermeye başlayınca hayvanat bahçesine bırakıldığını belirten Uysal, Sherlock'un annesi Sinem'in ise hayvanat bahçesinde doğduğunu anlattı.

Anne aslanın hayvanat bahçesinde dünyaya getirdiği yavruların öldüğünü, sadece Sherlock'un hayatta kaldığını dile getiren Uysal, doğumdan 4 gün sonra sağ kalan yavrusunu da reddettiğini kaydetti.

Sherlock'un ev ortamında büyütüldüğünü, 69 günlükken hayvanat bahçesine getirildiğini aktaran Uysal, "Sherlock, ev ortamına alıştığı için yeni yerini yadırgadı. Evde koltukta uyuduğu için barınağına koltuk koyduk. Her gün yaklaşık bir saat oynuyoruz. Onun için oyun oynamak yemekten daha önemli" şeklinde konuştu.

"Daha önce günde 6 kilogram kemikli et tüketiyordu" diyen Uysal, "Şimdi gün aşırı vermeye başladık. İki günde 8-9 kilogram et yiyor. Artık yetişkin olmaya başladı. 1,5-2 yaşından sonra yeleleri çıkmaya başlayacak. 1-2 ay sonra annesinin yanına götüreceğiz. Annesi kabul ederse birlikte yaşayacaklar. Kabul etmezse ayrı barınacak kuracağız. Daha sonra yanına eş getireceğiz" ifadesini kullandı.

Uysal, yavru aslanın oyunu çok sevdiğini, sevimli hareketleriyle ziyaretçilerin, özellikle de çocukların ilgisini çektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Uysal Yücel Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title