Haberler

Veysel Eroğlu: 'Sulanmadık Toprak Bırakmayacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Ardıçtepe Barajı ve Büyükyenice Göleti'nin temelini törenle ilk harcı döktü.

"bakan VEYSEL EROĞLU" HABERİNE EK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir'in İvrindi ilçesinde Ardıçtepe Barajı ve Büyükyenice Göleti'nin temelini törenle ilk harcı döktü. Törende konuşan Bakan Eroğlu, 'Ardıçtepe Barajı ile Büyükyenice Göleti'ni bin gün içinde bitireceğiz. Balıkesir'de sulanmadık toprak bırakmayacağızö dedi.

ADAM EKSEN BİTER

Son 20 yılda ilçeye gelen ilk bakan olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Balıkesir'deki insanların çok çalışkan, toprakların çok bereketli olduğunu belirtirken, 'Bizim memlekette bu topraklar için 'adam eksen biter' derler. Balıkesir toprakları da çok bereketli. Dolayısıyla bu toprakları sulamamız gerekiyor. Sulama olduğu zaman Balıkesir'deki çiftçinin geliri de 14 kat artacak. Bu geliri de biz almıyoruz, vatandaşın cebine giriyor. Ardıçtepe Barajı ile Büyükyenice Göletini de bin gün içinde bitireceğiz. Balıkesir'de sulanmadık toprak bırakmayacağızö dedi.

İki yatırımın bir an önce bitmesi için müteahhitlerden söz alan Bakan Eroğlu, ORKÖY kredisi verilen vatandaşlara sertifikalarını sundu. Hükümet konağı bahçesine fidan diktikten sonra ilçeden ayrıldı.

46 milyon 341 bin TL'ye malolacak Ardıçtepe Barajı ile Büyükyenice Göleti ile 38 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması, bir beldenin taşkından korunması ve Havran, Manyas ve Çaygören baraj sahalarının ağaçlandırılması sağlanacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Büyükyenice Balıkesir İvrindi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title