Haberler

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü Kutlamaları İlginç Görüntülere Sahne Oldu

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Ümraniye meydanında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.14 okul arasında yapılan Pil, Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan "Kıyafet Tasarım" yarışmalarının...

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Ümraniye meydanında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 14 okul arasında yapılan Pil, Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Geri dönüşüm malzemelerinden yapılan "Kıyafet Tasarım" yarışmalarının ödüllerinin de dağıtıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Ümraniye Belediyesi, Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında, Ümraniye meydanında bir dizi etkinlik düzenledi. Ümraniye Meydanı'na kurulan dev çadırda gerçekleştirilen etkinliğe Ümraniye Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aydoğdu, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk'ün yanı sıra Ümraniye'de eğitim veren okul temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Vekili Hüseyin Aydoğdu, Türkiye'nin yeryüzünde başka yerlerde görülmeyen güzellikte bir çevre çeşitliliğine sahip olduğunu ifade ederek "Bu hazinelerin, gelecek kuşakların ihtiyaçları gözetilerek korunmasına yönelik çevre yönetim sistemleri oluşturulması hem ülkemiz, hem de dünyamız için büyük bir sorumluluktur. Tabiat sevgisi ve çevre hassasiyeti daima bizim kültürümüzün önemli bir parçası olmuştur. İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, bu zaman zarfında da çevreyi etkilemiş ve çevreden etkilenmiştir. Anayasamızda ifadesini bulan, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı çevre politikamızın esasını oluşturmaktadır. Tabi kaynakların yönetiminde var olan kaynakların korunması birinci önceliğimizdir. Koruyarak kullanmayı en önemli prensip olarak kabul ediyoruz" dedi.

Okul çağındaki çocuklara, velilerine ve insanlarımızın tamamına çevre bilincini aşılamanın başlıca görevleri olduğunu dile getiren Aydoğdu, bu noktada ilçe mili eğitim müdürlüğü ve ona bağlı olan okul müdürleri ile öğretmenlerine, çevre konusunda bilinçlendirme noktasında yaptıkları katkılar için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Ümraniye'de eğitim veren 14 okul öğrencileri, atık malzemelerden yapılan kıyafetlerle sahneye çıkarak defile gerçekleştirdi. Atık kağıttan, plastik bardağa kadar bir çok malzeme kullanılarak yapılan kıyafetler, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Bir birinden ilginç tasarımlar ortaya koyan çocuklar da izleyenlerden büyük alkış aldı. Her okulun defilesinin ardından izleyicilerin alkışları özel bir alet ile ölçülerek, en çok alkışı alan ilk 3 okula plaket takdim edildi. Ayrıca daha önce gerçekleştirilen okullar arası atık pil toplama ve bitkisel atık yağ toplama yarışmalarında dereceye giren okullara plaket takdim töreni gerçekleştirildi. Plaket töreninin ardından etkinlik çeşitli konser ve gösterilerle devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Hüseyin Aydoğdu Ümraniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title