Haberler

Türkiye Su Enstitüsü, 9. Dünya Su Forumu kapsamında Dakar'da 2 oturum düzenledi

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN), Senegal'in başkenti Dakar'da yapılan 9. Dünya Su Forumu kapsamında iki oturum düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye Su Enstitüsü (SUEN), Senegal'in başkenti Dakar'da yapılan 9. Dünya Su Forumu kapsamında iki oturum düzenledi.

Dakar Uluslararası Abdou Diouf Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilen forum bünyesinde SUEN'in düzenlediği ilk oturumda Kovid-19 sürecinde Su, Sanitasyon ve Hijyen (WASH) aktiviteleri konuşuldu.

Forumun moderatörlüğünü SUEN koordinasyonunda yürütülen "Türkiye Genelinde Kovid-19 Yayılımının Atık Sularda SARS-CoV-2 Analizleri ile Takibi" projesi yürütücüsü Doç. Dr. Bilge Alpaslan Kocamemi ve SUEN'den uzman Burcu Çallı yaptı.

Oturumda, Afrika Su Derneği Başkanı Sylvain Usher, Dünya Bankasından su ve sanitasyon uzmanı Jean-Martin Brault, Dünya Su Konseyi Strateji ve Programlar Müdürü Khatim Kherraz da dahil bir dizi konuşmacı söz aldı.

Oturumda, Kovid-19 salgınında dünya genelinde WASH aktivitelerine ve Türkiye'de su ve atık su sektörünün bu süreçteki faaliyetlerine yer verildi.

Üst düzey panel niteliği taşıyan ikinci oturumda da atık sular ile Kovid-19 yayılımının incelenmesi çalışmaları ele alındı.

Panelin açılış konuşmasını Dünya Su Konseyi Başkanı Loic Fauchon yaptı. Fauchon, Türkiye'nin bu alandaki çabalarından övgüyle bahsetti.

SUEN Başkanı Prof. Ahmet Mete Saatçi'nin de yer aldığı panelin moderatörlüğü yine Doç. Dr. Kocamemi tarafından yapıldı.

Kocamemi, panel sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, her 2 oturumda da tüm dünyayı temsil edecek nitelikte, her kıtadan konuşmacı bulunduğunu söyledi.

Panele Türkiye'de yürütülen SUEN projesini, tüm dünya genelinde yürüten belli başlı ülkelerden temsilcilerin katıldığını belirten Kocamemi şunları söyledi:

"Bu panelde atık su epidemiyoloji çalışmalarının önemini tartıştık. Bu çalışmaların hala karar verici merciler tarafından tam olarak dikkate alınmamasının sebeplerini masaya yatırdık. Çünkü her ülkede aynı sorun var. Sağlık sektörü ile atık su epidemiyoloji çalışmalarını nasıl birleştirebiliriz bunları konuştuk. Karar verici mercilere bu çalışmaların önemini nasıl anlatabiliriz konusu tartışıldı. Son olarak da 'Kovid-19 sonrasında atık su epidemiyoloji çalışmalarının akıbeti ne olacak.' konularını tartıştık."

Kaynak: AA / Güncel

Senegal Türkiye Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title