Haberler

TREDAŞ'da yapay zeka dönemi başladı

Güncelleme:

TREDAŞ'da yapay zeka dönemi başladı Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), elektrik iş güvenliğinde dünyanın ilk yapay zeka tabanlı erken uyarı sistemi EWSAI programının tanıtımı yapıldı.

TREDAŞ'da yapay zeka dönemi başladı

KIRKLARELİ - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), elektrik iş güvenliğinde dünyanın ilk yapay zeka tabanlı erken uyarı sistemi EWSAI programının tanıtımı yapıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yaklaşık olarak 2 milyon kullanıcıya elektrik dağıtım hizmetini sağlayan kurum, elektrik iş güvenliğinde dünyanın ilk yapay zeka tabanlı erken uyarı sistemi Electrical Work Safety wt. Artificial Intelligence programını devreye aldı.

Sahada yaşanan ölümlü ve ölüm potansiyeli yüksek iş kazalarının büyük bölümünü havai hatlardan kaynaklı elektrik çarpılması sebebiyle gerçekleştiğinin bilinmesinin ardından üç yıldır sürdürdüğü araştırma ve geliştirme programlarının sonucunda, çözüm ortağı Ayvos firması ile birlikte yapay zeka tabanlı iş güvenliği otomasyonu EWSAI'yi iş modellerine entegre etti.

EWSAI otomasyon sistemini saha operasyonlarında kullanmaya başlayan kurum, sahada yürütülen çalışmaların yapay zeka teknolojisiyle gerçek zamanlı izlenerek, insan kaynaklı ihlal ve ihmallerin önüne geçilmesini hedefliyor.

Sitemin tanıtımı için Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde bulunan TREDAŞ Teknik Eğitim Merkezinde program düzenlendi. Programda TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bilgili konuşma yaptı. Konuşmasında yapay zekanın nihai sonuca yaklaşık 4 yıllık çalışma sonucu ulaştıklarını belirten Bilgili, "İnanmakta biraz zorluk çektik ama geldiğimiz noktada çok meşakkatli bir çalışma oldu bu. 4 yıla varan bir sürede yapılan çalışmaların neticesi. Sonucunda bugün bunun mümkün olacağını gördük. Enerji çalışanlarımızın ayağına taş değmesin diyorum. Bu çalışmaları sürekli geliştirmek önemli. Bu adımı daha ileriye götürmek önemli. Sektör olarak bunun bir adım olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarımız artarak, kalitesinin de artarak devam edeceğini ümit ediyorum" dedi.

Bilgili sistemin 'TREDAŞ'ın Can Dostu' diye nitelendirdiğini vurgulayarak bu sayede iş kazalarını en aza indireceklerini anlattı. Konuşmaları arından sitemin simülasyonu yapıldı.

Sistem nasıl çalışıyor

EWSAI, çok katmanlı yapay sinir ağı tabanlı görüntü işleme algoritmaları ile platformlu aracın uygun alanlarına konumlandırılan hareketli kameralar aracılığıyla arıza onarım bakım çalışmalarını yapay zeka ile 7 gün 24 saat esasına dayanarak izleyebiliyor. Video analitik altyapısı ile internet erişimine ihtiyaç duyulmaksızın üzerinde çalışma yürütülen şebeke ve şebekenin yapısına göre alınması gereken güvenlik önlemleri risk oluşmadan önce tespit edilerek, gerçek zamanlı ve sesli olarak çalışanlara iletiliyor. Çalışanların anlık hatalar yapması durumunda da benzer analiz yöntemi ile çalışanları uyaran yapay zeka sistemi ile kaza ve ramak kala olayların oluşumu büyük ölçüde azaltılabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title