Haberler

Tika'dan Afganistan'daki Kız Lisesine Destek

Afganistan'da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Hatice Cevizcani Kız Lisesi'ne malzeme desteğinde bulundu.

Afganistan'da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cevizcan vilayetinin merkezi Şibirgan şehrindeki Hatice Cevizcani Kız Lisesi'ne malzeme desteğinde bulundu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Cevizcan Vali Yardımcısı Abdurrahman Mahmudi, Cevizcan İl İmar Ekibi (PRT) Başkanı Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-i Şerif Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Kemal Kadir Karadoğan, Cevizcan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhay Yeşin, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşin, Türkiye'nin Afganistan genelinde olduğu gibi Cevizcan'a da birçok alanda yardım ettiğini, söz konusu yardımların unutulmayacağını söyledi. Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Eğitim Müdürü Yeşin, yardımların bundan sonra da devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Vali Yardımcısı Mahmudi de Afgan halkının Türk halkından çok memnun olduğunu, bu memnuniyetin ve dostluğun daha da derinleşerek devam edeceğini belirtti. Afganistan'ın eğitim ihtiyacına işaret eden Mahmudi, bu alana yapılan yatırımın çok önemli olduğunu belirtti.

TİKA Mezar-i Şerif Program Koordinatörü Karadoğan ise Afganistan'da eğitim için gerekli olan fiziki altyapının çok yetersiz olduğunu, TİKA'nın ülke genelinde 2005 yılından bugüne kadar birçok alanda proje ürettiğini kaydetti.

Türkiye olarak Afganistan'a yardımlarının devam edeceğini ifade eden Karadoğan, "Bugün Hatice Cevizcani Kız Lisesi'ne teslimini gerçekleştireceğimiz 500 öğrenci masa-sırası ve 25 öğretmen masa ve sandalyesinin okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Son olarak söz alan PRT Başkanı Erdeviren de "Türkiye Cumhuriyeti sizler istediğiniz sürece sizlerle beraber ve yan yana olacaktır, bunu böyle bilesiniz" dedi.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri masa ve sıraları yenilenen sınıfları gezdi. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Şibirgan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title