Haberler

Tgc'den Ahmet Mithat Efendi'nin Ailesine Teşekkür Plaketi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Ahmet Mithat Efendi'nin masasını Basın Müzesi'ne bağışlayan gelini Terhan Ulusoy'a, teşekkür plaketi verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Ahmet Mithat Efendi'nin masasını Basın Müzesi'ne bağışlayan gelini Terhan Ulusoy'a, teşekkür plaketi verdi.

TGC'den yapılan açıklamaya göre, TGC Başkanı Turgay Olcayto, Ahmet Mithat Efendi'nin çalışma masasının Basın Müzesi'ne bağışlanması dolayısıyla gelini Terhan Ulusoy'a teşekkürlerini sunarak, plaket takdim etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Olcayto, Türk basının en önemli isimlerinden birisi olan Ahmet Mithat Efendi'nin masasının 25 yıldır Basın Müzesi'nde bulunduğunu fakat bağışçı belgesi olmadığını belirtti.

Ahmet Mithat Efendi'nin gelini Terhan Ulusoy'dan bağışçı belgesini bugün aldıklarını aktaran Olcayto, "Terhan Ulusoy'a ve ailesine teşekkürümüz var. Ahmet Mithat Efendi'yi öğrencilik dönemimizden bu yana çok iyi tanıyoruz. Edebiyattaki ustalığı yadsınamaz. Ahmet Mithat Efendi'nin üslubu çok farklıydı. Yazılarında bilgilendirmeye çok özen gösterirdi. Okuyucularını aydınlatırdı. Öğrenci olarak çok hoşumuza giderdi. Bugün Türkiye'de eski ve yeni tüm yazarlara eskisi kadar yoğun ilgi maalesef yok." ifadelerini kullandı.

Terhan Ulusoy da çok mutlu olduğunu dile getirerek, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkürlerini sundu.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise Ahmet Mithat Efendi'nin 110 yıllık olduğu tahmin edilen masasının Basın Müzesi'nin giriş katında sergilendiğini belirterek, "Müzede Ahmet Mithat Efendi'nin iki fotoğrafı yer alıyor. Ahmet Mithat Efendi'nin ailesi tarafından bağışlanan fotoğraf ise müzenin birinci katında sergileniyor." şeklinde konuştu.

Törene, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan İnce, TGC kıdemli üyelerinden Şekip Gümüşkanat ve TGC İdare Müdürü Cem Çapanoğlu da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ahmet Mithat Efendi Turgay Olcayto ulusoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title