Haberler

Tartışmalara İmam da Katıldı Açıklaması

Adana’da kaldığı cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesinin olaydan 5 gün geçmesine rağmen defnedilememesi tartışmalarına imam da katıldı.

Adana'da kaldığı cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin olaydan 5 gün geçmesine rağmen defnedilememesi tartışmalarına imam da katıldı.

Fet Ahmet Gülşen Camii İmamı Tarık Karadağ, cuma namazı hutbesinde, Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin 5 gündür defnedilmemesinin dinen uygun olmadığını söyledi. Karadağ, "Bir anne feryat ediyor. Ne suçu var annenin, anne mi dedi 'git oğlum böyle yap' diye. Peki bizim dinimizde böyle bir şey yakışır mı? Efendim 'yakalım, asalım, keselim' diyorlar. Ne farkınız kaldı onlardan. Olayı tasvip etmiyoruz olayı tartışmıyoruz. Yapılan o zulmü tartışmıyoruz, biz sadece bir insandan bahsediyoruz. Hazreti Muhammed ne yapıyordu savaşta. Sakın ha savaşta eziyet etmeyin diyordu, kime insana, onu da bırak ağaçlara dokunmayın derken biz öyle bir hale getirildik ki. Adana ilimiz mi lekelenmek isteniyor. O insanın bakın ismini söylemiyorum insanın defnedilip bize yakışanın yapılması gerekiyor. Yazıyorlar yakın, kesin, denize atın olmaz. Topraktan geldik oraya gideceğiz bize yakışan budur, suç ayrıdır. Peygamber ahlakı budur, dinimizin gerektirdiği budur. Senin çocuğunun başına gelmesi ya da başkasının çocuğunun başına gelmesini tartışmıyoruz. Bu başka bir şey Allah onları da ıslah etsin. Ama yaşanıyor bunlar. Bunun gibi nice insanlar var aynı suçu işlemiş. Onun için biz yüce bakmak zorundayız iyi bakmak zorundayız. Onun cezasını Allah verecektir bizim haddimize değil" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Suphi Altındöken Ahmet Gülşen Karadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title