Haberler

Suriye Krizinin 7. Yılında Ölümler %50 Arttı

Krizinin yedinci yıldönümünde Suriye'de her gün ortalama 37 kişi hayatını kaybediyor ve iki günde bir hastaneler bombalanıyor.

Tüm dünya çocuklarına sahip çıkmayı misyon edinen uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, kamuoyunu bölgede yaşananlara kayıtsız kalmamaya, şiddete derhal son vermeye ve insan hakları ihlallerine karşı gözetim ve hesap verme çağrısı yapıyor.

İdlib ve Guta'da kurulan çatışmasızlık bölgeleri de dahil olmak üzere Suriye'de yaşanan ölüm vakalarında meydana gelen yüzde 50'lik artış, uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeli. Tüm dünya çocuklarına sahip çıkmayı misyon edinen uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, Doğu Guta'da barınaklarda yaşamaya mahkum edilerek bombalara hedef olan, tedavi edilebilir yaralar, önlenebilir hastalıklar ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden çocuklar için kamuoyuna çağrı yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title