Haberler

Sp'li Yalman'dan Eğitim Sistemi Değerlendirmesi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, eğitimin ana probleminin okutulacak dersler, müfredat konuları, içerikleri ve kalitesi olduğunu söyledi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, eğitimin ana probleminin okutulacak dersler, müfredat konuları, içerikleri ve kalitesi olduğunu söyledi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Yalman, partisinin Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, tartışmaları devam eden 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saadet Partisi olarak eğitim sistemiyle ilgili görüşlerini de açıklayan Yalman, "Eğitim sisteminin önceliklerinin tespit edilerek 'yaz-boz tahtası' olmaktan kurtarılması gerekir. Mesleki yönlendirme, ilkokuldan (ilköğretimin 1. kademesi) sonra yapılmalıdır. Açıköğretim, ilkokuldan sonra (ilköğretim 1. kademesinden sonra)

verilmelidir. Kur'an-ı Kerim (ilkokuldan itibaren), Arapça dersleri, Osmanlıca, ilimler tarihi (ortaokuldan itibaren) eğitimin bütün aşamalarında seçmeli ders olarak okutulmalıdır. Özel eğitime muhtaç çocuklarla ilgili müfredat programları da bu düzenlemelerde dikkate alınmalıdır. Eğitimde 2. kademeden itibaren kılık-kıyafet dayatmasından vazgeçilerek öğrenci ve ailelerin özgür iradelerine bırakılmalıdır. Eğitimin bütün kademeleriyle ilgili müfredat programlarının ve ders kitaplarının acilen hazırlanması

gerekmektedir. CHP, BDP ve maalesef bunların peşine takılan MHP'nin İmam-Hatip önyargısı ile meslek liseleri ve eğitime darbe vurmaya teşebbüs etmelerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Eğitim sistemindeki tartışmaları ideolojik zemine taşımak ve İmam-Hatip paranoyası ile eğitimin kalitesini hiç dikkate almamak büyük bir gaflettir. CHP eğitimi ve kalitesini tartışmıyor, kendisini ve ideolojisini tartışıyor. Bundan vazgeçmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde kesintisiz 8 yıllık eğitim yok. Dünya kabiliyetlere göre

kademeli, yönlendirmeli eğitimi uyguluyor" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Lütfi Yalman Konya Sp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title