Haberler

Son dakika... Macron, selefleri Hollande ve Sarkzoy ile Ukrayna krizini görüştü

Güncelleme:

Son dakika haberi: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, selefleri François Hollande ve Nicolas Sarkozy ile ayrı ayrı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, selefleri François Hollande ve Nicolas Sarkozy ile ayrı ayrı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini görüştü.

Hollande ve Sarkozy, Elysee Sarayı'nda yapılan görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Putin'in Ukrayna'yı "etkisiz hale getirmek" istediğini ifade eden Hollande, bu krizin uzun yıllar süreceğine dikkati çekti.

Avrupa Birliğinin (AB) açıkladığı yaptırımları yetersiz bulduğunu, bunların güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hollande, Rusya, ekonomisinin ve yöneticilerinin yaptırımlarla "ağır darbe" alması gerektiğini belirtti.

Hollande, bunları Macron'a söylediğini aktardı.

François Hollande, Ukrayna Devlet Başkanı Vladamir Zelenskiy ve halkına yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

"Ya diplomasi ya tamamen savaş"

Sarkozy de durumun çok ciddi olduğunu ve gerilimin düşmesi gerektiğini belirterek "Bunun tek yolu diplomasidir. Diplomasinin alternatifi savaştır. ya diplomasi ya tamamen savaş." ifadelerini kullandı.

Dünyadaki hiçbir halkın savaş istemeyeceğini ifade eden Sarkozy, diplomasi yolunda ilerlemekten başka seçenek olmadığını, Macron'un Putin ile görüşmek için başkent Moskova'ya gitmesinin doğru olduğunu dile getirdi.

Sarkozy, çok taraflı kurumların kurulmasını gerektiğini ifade ederek "Bugün hiçbir şey çalışmıyor. NATO, G7 ve kurulmasını istediğim G20 ve hatta Birleşmiş Milletler çalışmıyor." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Ukrayna Fransa Rusya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title