Haberler

Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı'nı 'Geçici Devlet Başkanı' Olarak Tanıdı, Maduro'dan Anında Yanıt Geldi

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı. ABD'nin kararının ardından açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı Maduro, "ABD kukla bir hükümet kurmak için bir operasyon düzenliyor. Meşru Başkan benim, çünkü halk 20 Mayıs'ta beni seçti." dedi.

Ekonomik ve siyasi krizin her geçen gün derinleştiği Venezuela'da Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun görevini bırakmasını isteyen muhalefet dev gösteri için sokaktaydı. Muhalefet lideri Juan Guaido seçim yapılana kadar kendisini ülkenin geçici cumhurbaşkanı ilan etti. Trump yönetimi Guaido'yu tanıdığını açıkladı.

MADURO'NUN HESAPLARININ DONDURULMASINI TALEP ETTİ

Kendisini geçici lider ilan eden Giuado, yabancı ülkelerin Maduro hükümetini tanımamasını ve hükümetin yurt dışındaki hesaplarını dondurmasını talep etti.

Son Dakika! ABD Başkanı Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı'nı 'Geçici Devlet Başkanı' Olarak Tanıdığını AçıkladıJuan Guaido

TRUMP'TAN VENEZUELA AÇIKLAMASI

Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Venezuela vatandaşları, gayri meşru Maduro rejiminin elinde çok uzun süre acı çekti. Bugün, Venezula Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido'yu Venezuela Geçici Başkanı olarak resmen tanıdım." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN HEMEN SONRA KANADA

Kanada hükümetinden bir yetkili tarafından yapılan açıklamada, Kanada'nın, Venezuela muhalefeti lideri Juan Guaido'yu ülkenin 'geçici devlet başkanı' olarak tanımaya hazırlandığı belirtildi.

Durumun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmamasını talep eden hükümet yetkilisi konuya ilişkin daha fazla ayrıntı vermedi.

PARAGUAY'DAN AÇIKLAMA

Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez, Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido'yu ülkenin 'geçici devlet başkanı' olarak tanıyacağını duyurdu.

BREZİLYA'NIN YENİ HÜKÜMETİ DE TANIDI

Brezilya'da yeni seçilen Bolsonaro hükümetinin yaptığı açıklamada Guaido'nun 'geçici devlet başkanı' olarak tanındığı açıklandı.

ÜLKEDE MADURO DESTEKÇİLERİ DE SOKAKLARDA

Devlet Başkanı Maduro destekçileri, ülkenin birçok yanında ABD ve diğer devletlerden gelen açıklamalara ve muhalefetin girişimine karşı sokaklara çıktı.

Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı'nı 'Geçici Devlet Başkanı' Olarak Tanıdı, Maduro'dan Anında Yanıt GeldiNicolas Maduro

"ABD İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER SONLANDIRILIYOR"

ABD'nin kararının ardından Venezuela Devlet Başkanı Maduro ilk açıklamasını yaptı. Başkanlık Sarayı'nda halka seslenen Maduro, "Sadece halk kendi başkanını belirleyebilir. ABD kukla bir hükümet kurmak için bir operasyon düzenliyor. Meşru Başkan benim, çünkü halk 20 Mayıs'ta beni seçti. Muhalefet gücümü elimden almaya çalışıyor. Sadece halk kendi başkanını belirleyebilir. Vazgeçmiyorum." dedi.

Maduro, konuşma sırasında kendisini dinleyen kitleye "Venezüella'nın başkanını kim seçer?" sorusunu yöneltti.

ABD'Lİ DİPLOMATLARIN ÜLKEYİ TERK ETMESİ İSTENDİ

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasının ardından ABD ile tüm ilişkileri kestiklerini açıkladı.

Devlet Başkanı Maduro, başkent Caracas'ta muhalefetin düzenlediği gösterilere karşı Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplanan destekçilerine yaptığı konuşmada, ülkesinin ABD ile siyasi ve diplomatik tüm ilişkilerini kestiğini duyurdu.

ABD'nin ülkede meşru hükümete karşı bir darbe tertiplediğini savunan Maduro, ABD'li tüm diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Donald Trump Venezuela Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title