Haberler

Soma'daki Maden Faciası

İstanbul'da yapılması planlanan basın toplantıları, ödül törenleri, konserler ve bazı üniversitelerin bahar şenlikleri iptal edildi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle İstanbul'da yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, maden faciası sebebiyle ilan edilen 3 günlük milli yas nedeniyle Rock müzik grubu Aerosmith'in, dünya turnesi kapsamında bugün KüçükÇiftlik Park'ta vereceği duyurulan konser gerçekleştirilmeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bugünden itibaren 20 Mayıs'a kadar, seminerler hariç, sahne sanatları, konserler ve gösterilerin tamamının iptal edildiğini duyurdu.

Pera Müzesi, 17 Mayıs'ta gerçekleştirilecek "Müzeler Gecesi" kapsamındaki müzik etkinliklerini erteledi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) da 14-15 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali gösterilerini, Staatskapelle Berlin&Daniel Barenboim konserini ve diğer tüm İKSV etkinliklerini iptal etti.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın 16 Mayıs'taki Mikhail Iskrov şefliğindeki "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" konseri gerçekleştirilemeyecek.

Küba müziğini dünyaya tanıtan Afro-Cuban All Stars orkestrasının, Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 16 Mayıs'ta İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceği konser ertelendi.

Akbank Sanat tarafından yarın yapılması planlanan Katona Twins konseri ile 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek D-DANS dans gösterisi iptal edildi.

Kentteki bazı üniversiteler de bahar şenliklerini ve kutlama amaçlı tüm etkinliklerini gerçekleştirmeyecek.

"FMV Işık Okulları Spora Işık Tutanlar Ödül Töreni" ve "100 Yıllık Okullar 12. Spor Şöleni", "Avant-Art Festivali" iptal edilirken, bazı şirketler ve kurumlar da basın toplantılarını yapmayacak.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin yarın düzenleyeceği geleneksel öğle yemeği de iptal edildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aerosmith Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title