Haberler

Soma'da İşten Çıkarılan Madenciler Eyleme Başladı (3)

Avukattan TEPKİ Manisa'nın Soma İlçesi'nde, İmbat Madencilik'te yaşanan işten çıkarmalara, Soma davasının görüldüğü Akhisar'dan da tepki geldi.

Avukattan TEPKİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, İmbat Madencilik'te yaşanan işten çıkarmalara, Soma davasının görüldüğü Akhisar'dan da tepki geldi. Duruşma arasında açıklama yapan madenci ailelerinin Avukatı Denizer Şanlı şunları söyledi,

"Soma için ve Soma davası için özel bir gün yaşanıyor. Soma yıllar önce ekonomik çeşitliliğe sahip dengeli tarımı hayvancılığı madeni bir arada olan bir ilçeydi. Uygulanan politikalar sonucunda Soma madene mahkum edildi. İnsanlar işçileştirildi. 'Ya açlıktan ölürsün ya da madende çalışırsın' gibi bir noktaya getirildi. Aynı zamanda madenlerdeki özelleştirmelerle birlikte maden sahaları işverenlere, sermayeye terk edildi. Sermayenin vahşi sınır tanımaz uygulamalarına terk edildi. Devlet burayla olan bütün ilişkisini kesti. Denetim yükümlülüğünü yerine getiremedi, sendikalar işverenden yana tavır gösterdiler ve adeta işveren örgütü gibi davrandılar. Sonuç itibariyle burada insanların büyük bir umutsuzluk içinde madende yoğun bir emek sömürüsüne dayalı bir çalışma sistemi içerisinde çalışmaya insanlar mecbur edildiler. İmbat Madencilik'te çalışan işçilerden yaklaşık 50 kadarının iş akdi dün ve bugün feshedildi. Ellerinde bin 500 kişilik yeni aday işten atılma listesinin olduğu söyleniyor. 50 civarında atılan işçi arkadaşımız bu işten atılmalara karşı haklarını savunmak için ayaktalar. Biz şunu söylemek istiyoruz, bugün davasını güttüğümüz 301 işçinin katledilmesiyle ilgili davanın konusuyla İmbat Madencilik'in aç gözlü pervasız sınırsız bir biçimde ucuz iş gücünün yoğun bir biçimde sömürülmesine dayalı politikaları, iş gücü güvencesi olmaksızın çalıştırılması nedeniyle işçilerin atılması yine aynı politikanın ürünüdür. Bu nedenle Soma ailelerinin avukatları ve Soma aileleri olarak bu sınır tanımaz, her yeri etkileyen, iktidarını her yere yaygınlaştırılan şirketin bunu destekçisi devletin politikalarını şiddetle protesto ediyoruz." - Nde

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İmbat Madencilik Akhisar Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title