Haberler

Şehit Pilotun İsmi, Mezun Olduğu Okula Verildi

13 Mayıs 2013 tarihinde harekat uçuşu için 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan ve Osmaniye civarında düşen F-16 uçağında şehit olan Aksaraylı Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un adı Aksaray'da mezun olduğu liseye verildi.

13 Mayıs 2013 tarihinde harekat uçuşu için 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan ve Osmaniye civarında düşen F-16 uçağında şehit olan Aksaraylı Hava Pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un adı Aksaray'da mezun olduğu liseye verildi. Aksaray Fen Lisesi'nin ismi Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi olarak değiştirildi.

Aksaray Fen Lisesi'nde gerçekleştirilen törene Vali Selami Altınok, AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Başsavcı Taner Aksakal, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, şehit üsteğmenin annesi Zübeyde ve babası Yunus Gümüşsoy ile daire müdürleri katıldı. Programda ilk konuşmayı yapan şehit babası Yunus Gümüşsoy, oğluna yazdığı şiiri okumak isteyince gözyaşlarına hakim olamadı. Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri de, şehitlik mertebesinin yüce bir mertebe olduğunu belirterek, "Ülkemizin birliği, bağımsızlığı için çaba gösterirken şehit olmanın çok yüce bir mertebe olduğunu düşünüyorum. Bunda hiç birimizin şüphesi yok. Onların adının yaşaması gerektiği konusunda hemfikiriz. Biz şehidimizin Fen Lisesi öğrencimiz olması ile gurur duyarken, artık onun adının mezun olduğu okulda yaşamasının verdiği haklı gururu yaşıyoruz. Ben inanıyorum ki, öğrencilerimiz de kendilerine ağabeylerini örnek alacak ve Hamza Gümüşsoy'lar ilelebet her yıl yetişecek" dedi.

AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise, sevinçle hüznün aynı anda yaşandığını belirterek, "Şehidimizin ismini buraya vermekle hakikaten bir anda sevinç yaşasak da, bir yandan da bir şehidimiz olması nedeniyle bu sevinci tam olarak yaşayamıyoruz. Ama Allah onların hepsine gani gani rahmet eylesin. Eğer onlar olmasaydı, polisimiz, askerimiz olmasaydı biz bu ateş çemberi içerisinde huzur içinde yaşayamazdık. O yüzden burada şehidimizi rahmetle anıyor, öyle bir evlat yetiştirdiği için de anne ve babasına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Vali Selami Altınok ise, şehit konusunda kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirterek, "Şehit söz konusu olduğunda kelimeler kifayet etmiyor. Türk Milleti vefakar bir millettir. Bizim geçmişimiz, yaşadığımız dönemimiz, insanlarımız, kendileri için canını veren, kendileri için hizmet eden hiçbir insanı unutmuyor. Mutlaka ve mutlaka onu yüreğinde, onu okulunda, onu caddesinde veya sokağında ismiyle yaşatıyor. Biz de şehitlerimizi unutmayacağız. Bizim bağımsız olmamızı, namusumuzu, şerefimizi, haysiyetimizi, onurumuzu koruma noktasında canını vermekten çekinmeyen hiçbir şehidimizi unutmayacağız. Bu duygu Aksaray'da var ve fazlasıyla yaşıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve şehit ailesi tarafından lisenin yeni isim açılış töreni dualar eşliğinde gerçekleştirildi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yunus Gümüşsoy Selami Altınok Osmaniye Aksaray Politika Güncel Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

title