Haberler

Profesör Orhan Kural, şarkısında sigara kelimesi geçen Sıla hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

Prof. Dr. Orhan Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 'Karanfil' adlı şarkısında geçen 'bi sigara yak' sözlerinin sigarayı özendirici nitelikte olduğunu gerekçe göstererek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Kural, şarkıcı Sıla'nın yeni çıkardığı 'Karanfil' adlı şarkısında geçen 'bi sigara yak' sözlerinden rahatsız oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden Kural, şarkıcı hakkında sigarayı özendirici nitelikte olduğunu gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Prof. Dr. Orhan Kural, dilekçesinde, Sıla Gençoğlu'nun 'Karanfil' adlı şarkısında 'bi sigara yak' sözünün 5 kez tekrarlandığını ve şarkının Youtube da 15 milyonun üzerinde dinlendiğini belirterek, "Özellikle gençler arasında sevilen ve örnek alınan sanatçının hayranları genelde orta ve lise eğitimindeki çocuklardır. Beğenenlerden yüzde 5'inin bilinçaltına etkili olarak sigaraya başlamasına neden olması halinde kanına girdiği öğrenci ve genç sayısı ortalama 750 bin civarında olacaktır." dedi.

Profesör Orhan Kural, şarkısında sigara kelimesi geçen Sıla hakkında suç duyurusunda bulundu

"CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ"

Dilekçede şarkının internet ortamından kaldırılması gerektiğini belirten Kural, "Kamu sağlığının zarar görmemesi için bu tür sigaraya teşvik etme gayesinde olan paylaşım sahiplerinin bu paylaşımı kaldırmaları ve paylaşımda bulunan kişi hakkında ise caydırıcı cezalar verilmelidir" ifadelerini kullandı.

"KAFALARINA SİGARAYI YERLEŞTİRİYOR"

Suç duyurusunun ardından avukatıyla birlikte açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Kural, "Bu kadar hassas olduğumuz bir konuda neden bir sanatçı baştan sona 'bi sigara yak' desin. Bunu 15 milyon kişi izlemiş, çoğu genç bunların. Kafalarına sigarayı yerleştiriyor. Zaman içinde çocuk, merakla sigaraya başlıyor. Bunlar çok büyük menfaatler karşılığında yapılıyor. Çok üzüntülüyüm. Bunun için suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu.

Profesör Orhan Kural, şarkısında sigara kelimesi geçen Sıla hakkında suç duyurusunda bulunduOrhan Kural

"YAPTIRIM OLMALI"

Kural'ın avukatı Uğur Demircan ise, "Televizyonda sigaralı sahneleri kesen ve bunları engelleyen bir yasa var. Fakat bir şarkıcının, şarkısında 5 kere 'bi sigara yak' demesiyle ilgili bir yaptırım olmalı. Onun için sigara ile mücadeleye ilişkin mevzuatımızda bir takım düzenlemeler var. Bu düzenlemeler çerçevesinde suç duyurusunda bulunduk. Savcılık olayı soruşturacak, gerekli olan cezayı vereceği kanaatindeyiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kural Haberler

500

Yorumlar (38)

Vatandaş 216:

Orhan Kural ilk doğru hareketin için seni tebrik ediyoruz.

14
18
yanıtYanıtla
Falo:

Kanunda sigaraya ozendirme diye bir suc olmadigindan kovuşturmaya yer olmadığına karar verilecektir :)

19
7
yanıtYanıtla
Ali:

Bence haklı, içenlere kişileresonuna kadar saygı duyarım ama şikayet doğru ve yerinde bir davranış

12
13
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Millet neyle ugrasiyor, cok yazik. Eskidende vardi, ben sigara dumaninin altinda dura dura diye. Boyle seyler icin suc duyurusunda bulunan kisiye devlet kurumunu bos yere ugrastiriyor diye para cezasina carptirilmali.

19
4
yanıtYanıtla
acılar:

ahmet kuralın akrabası mı ne çektin be sılaaaa

15
3
yanıtYanıtla
ziyaa:

Boş işlerle uğraşma hoca. Şebnem Ferah hakkında da suç duyurusunda bulunacak mısın? Onun da sözlerinde sigara geçen bir şarkısı vardı.

15
3
yanıtYanıtla
Ekrem:

Bu orhan kural gerçekten sorunlu biri. Bundan 3 4 sene öncesinde bizim okula gelmişti. Rahmetli müslüm gürses için eşini kastederek bi ölsede kurtulsak dediğini filan idda ediyordu. Neymiş Müslüm Gürses sigara içitiği için falan filan. Sonra cem yılmaza filan sataşmalarını saymıyorum bile. Şöyle bir şöyleşisine filan gitseniz gerçekten çatlak biri olduğunu anlarsınız durup dururken kendi kendine gülüyordu filan.

4
11
yanıtYanıtla
gullusah:

Sigara sadece icenin degil icmemesine ragmen pasif olarak yaninda icenlerden zehirlenen insanlarinda sorunudur, Silanin sarkisinin sigara icmeye tesvik ettigide dogrudur. . Bu tip sarkilar bundan sonra yasaklanmali ve sigaranin zararlarini anlatan kamu spotlari cogaltilmalidir

8
6
yanıtYanıtla
boşverevere:

İÇİNDE SİGARA KELİMESİ GEÇEN 100 TANE ŞARKI VAR BUNA MI TAKILDIN OK

11
2
yanıtYanıtla
TIRAŞI KOMİK .:

BoM BOŞ İnsanlar. Ağzımızı kapatalım gık demeyelim yaa. Ne hale geldik be

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title