Haberler

Sarı: "Evlatlarımız İçin Ne Tedbir Alınması Gerekiyorsa Yapacağız"

TBMM Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonu Başkanlığına Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı seçildi.

TBMM Aladağ Yurt Yangını Araştırma Komisyonu Başkanlığına Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı seçildi.

Sarı, yaptığı açıklamada, Aladağ'da yaşanan bu olayın, herkesin vicdanını rahatsız eden çok hassas bir konu olduğunu söyledi.

Aladağ'da yaşamını yitiren öğrencilere ve yurt görevlisine Allah'tan rahmet dileyen Sarı, "Bu üzücü hadiseleri siyaset üstü bir mesele olarak ele alıyoruz. Komisyonumuzun çalışmalarını gerçekleştirirken siyasi parti farkı gözetmeden, ülkemizde böyle olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması adına çok verimli bir çalışma yapacağına inanıyorum. Bu olay 79 milyonu derinden yaralayan, hepimizin ciğerini yakan bir hadise. Geleceğimizin teminatı evlatlarımız için gerçekten ne tedbir alınması gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Komisyonunun benzer durumların bir daha yaşanmaması ve tüm öğrenciler için eğitim ve barınma haklarının güvence altına alınması adına gereken tedbirleri belirlemek için çalışacağını söyleyen Sarı, komisyon çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan raporda yer alacak bilgilerin bundan sonrası için bir kılavuz olacağını belirtti.

Yapılan araştırma ve incelemelerde ortaya çıkacak bilgilerin sadece yurtlarda değil, tüm eğitim kurumlarında, hassasiyetle uygulanması konusunun da takipçisi olacaklarını ifade eden Sarı, "Eğitimde fırsat eşitliğinin hayata geçirilmesi, tüm öğrencilerimizin eğitime erişiminin sağlanması konusu AK Parti hükümetlerinin her zaman birinci önceliği olmuştur. Bize emanet edilen tüm yavrularımıza sahip çıkmak bizim vazifemizdir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Güldemet Sarı Aladağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title