Haberler

Sakarya'daki Karting Kazası Davası Başladı

Güncelleme:

Üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın karting yaparken hayatını kaybetmesine ilişkin dava açılan 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Adapazarı ilçesinde üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın go-kart pistinde ölümüne ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Yunus Malkoç ve Ömer Malkoç ile ölen Tuğba Erdoğan'ın babası müşteki Süleyman Erdoğan katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Ömer Malkoç, işlettikleri go-kart pistiyle ilgili Adapazarı Belediyesinden ruhsat aldıklarını söyledi.

Müştekilerin yarış sırasında kask kullanmak istemediğini savunan Malkoç, olayda herhangi bir kusurunun bulunmadığını kaydetti.

Olayın meydana geldiği araçta herhangi bir arıza yaşanmadığını dile getiren Malkoç, "Ayrıca 6 yıldır bu işi yapmaktayım. Uzun süredir bu işin eğitimini aldım ancak buna ilişkin belgem yok" dedi.

Yunus Malkoç da olayın meydana geldiği pistin işletme ruhsatının kendisine ait olduğunu ancak genellikle kardeşi Ömer Malkoç'un işlerin başında durduğunu ifade etti.

Olay günü Gebze'de olduğunu belirten Malkoç, kazada herhangi bir kusurunun olmadığını iddia etti.

Duruşmada söz alan Tuğba Erdoğan'ın babası müşteki Süleyman Erdoğan da olayın nasıl meydana geldiğini görmediğini ifade ederek, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Sanık avukatı Yüksel Genç ise müvekkillerinden Yunus Malkoç'un olay yerinde olmadığı için hiçbir kusurunun bulunmadığını anlatarak, diğer müvekkili Ömer Malkoç'un da pistin bütün güvenlik önlemlerini aldığını savundu.

Pist çevresinin güvenlik şeridiyle çevrildiğini belirten Genç, "Kaskla ilgili araçların üzerinde uyarı resimleri vardır. Hem de müvekkilimin uyarmasına rağmen Tuğba ve arkadaşları istemediği için kask takılmamıştır" diye konuştu.

Müşteki vekili Rıza Saka da bu olayın Türkiye'de ilk kez yaşanmadığını, daha önce Ankara, Kocaeli ve Denizli'de de buna benzer olayların meydana geldiğini söyledi.

Sanık Yunus Malakoç'un 6 yıldır bu işi yapmasına rağmen güvenlik önlemlerine müdahale etmeyerek daha ağır kusurlu konuma geldiğini savunan Saka, her 2 sanığın da aynı oranda kusurlu olduğunu belirtti.

Mahkeme hakimi de olayı görme ihtimali bulunan Muhammet Enes Özkan'nın tanık olarak dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"Pistte yeterli tedbir alınmadı"

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan müşteki avukatı Rıza Saka, go-kart pistinde yeterli tedbirin alınmadığını ifade ederek, "Türkiye'de maalesef bu konuda bir vurdumduymazlık var. Yıllardır yeterli cezalar verilmediği için bu kazalar daha önce, dün meydena geldi, bundan sonra da olacak" şeklinde konuştu.

Baba Süleyman Erdoğan da karşı tarafın duruşmaya "yalancı şahit"le geldiğini iddia ederek, bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Olay

Sakarya'da 8 Şubat 2013 tarihinde bir alışveriş merkezinin bahçesinde karting aracına binen 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan, arkadaşlarıyla yarışırken, kaşkolun aracın aksına dolanması sonucu hayatını kaybetmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle meydana gelen kazaya ilişkin, pistin işletmecileri Yunus Malkoç ile Ömer Malkoç hakkında "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor. - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Erdoğan Yüksel Genç Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title