Haberler

Raziye Ninenin "Susuz Yaz" Çilesi

Güncelleme:

Samsun'un Atakum ilçesinde, mahalle deposundan evine aktarılan suyun yılın 5 ayı akmaması nedeniyle yaklaşık 15 senedir su ihtiyacını 600 metre uzaklıktaki çeşmeden bidonlarla taşıma yaparak karşılamaya çalışan 85 yaşındaki Raziye Alagöz, sorununun giderilmesini istiyor.

Samsun'un Atakum ilçesinde, mahalle deposundan evine aktarılan suyun yılın 5 ayı akmaması nedeniyle yaklaşık 15 senedir su ihtiyacını 600 metre uzaklıktaki komşularının çeşmesinden bidonlarla su taşıyarak gideren 85 yaşındaki Raziye Alagöz, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Her gün 3-4 kez el arabasına doldurduğu bidonlarla evine su götüren Alagöz, bazen de sırtına yüklediği sepetiyle su bidonlarını evine ulaştırıyor.

Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 32 yıl önce eşinin de desteğiyle mahallelerine su deposu yapıldığını anlattı. Arazisinde çıkan su ile yıllarca ihtiyaçlarını giderdiğini dile getiren Alagöz, 15 yıl önce yeni evinin yapılmasıyla mahalle deposundan gelen boru hattından su aldığını ancak bir süre sonra bu suyun azaldığını belirtti. Bu boru hattı üzerinde yeni evlerin ve ahırların yapıldığını, bu yapılara da aynı borudan su verildiğini anlatan Alagöz, söz konusu hattan gelen suyun yaz döneminde hiç akmadığını söyledi.

Alagöz, yılın 5 ayında bidonlarla komşularının evinden doldurduğu suyu evine götürdüğünü dile getirerek, "El arabasıyla su taşıyorum. Bazen komşular denk gelince yardım ediyor. Yağmur yağınca altına tekneler koyarak su biriktiriyorum. Temizlikte kullanıyorum yağmur suyunu. Kışın da bazen su olmuyor, o zaman da kar suyunu eriterek onun suyunu kullanıyorum. Onunla abdestimi alıyorum, bulaşıklarımı yıkıyorum. Ne yapayım? Benim evime gelen borunun suyu ile bahçeleri suluyorlar. O yüzden su gelmiyor evime" diye konuştu.

"Gençliğimde 60 kiloluk yüke yük demezdim"

Eşini 25 yıl önce kaybettikten sonra tek başına yaşadığını belirten Alagöz, en çok abdest alırken zorlandığını, başka bir kaptan su dökerek abdest almanın zor olduğunu ifade etti. Alagöz, musluktan su akmasının büyük nimet olduğunu vurgulayarak, "Suyum olsun makineye de ihtiyacım yok. Bakır teknede yıkıyorum çamaşırımı. Gençliğimde 60 kiloluk yüke yük demezdim ama şimdi romatizma, kemik erimesi, kalp rahatsızlığım var. İşlerimi yavaş yavaş yapıyorum, kendimi idare ettiriyorum" dedi.

SASKİ konunun takipçisi olacak

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresinden (SASKİ) alınan bilgiye göre ise Samsun'un sağlıklı su ve güçlü alt yapı ihtiyacının karşılanması noktasında SASKİ olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakma bilinciyle kalite standartlarından ödün vermeden hizmetlerin sürdüğü öğrenildi. SASKİ'nin, Alagöz'ün su sıkıntısının giderilmesi noktasında konunun takipçisi olacağı, sorunun tespiti için araştırma yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Atakum Samsun Alagöz Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title