Haberler

Plevneliev, GERB Lideri Borisov'a Hükümeti Kurma Görevi Verdi

Güncelleme:

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev, seçimde en çok oyu alan Bulgaristan'ın GERB partisinin lideri Borisov'u hükümet kurmakla görevlendirdi.

SOFYA (AA) – Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılan erken genel seçimin ardından Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, anayasanın öngördüğü yasal sürenin sonunda seçimde en çok oyu alan Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin lideri Boyko Borisov'u hükümet kurmakla görevlendirdi.Cumhurbaşkanı'ndan görevi alırken konuşan Borisov, parlamentodan almayı umdukları destek konusunda hesaplarının tutmaması halinde hemen yarın görevden vazgeçeceğini söyledi. Kurmaya çalıştığı koalisyon hükümeti için destek arayışlarını sürdüren Borisov, olası ortakları sağcı Reformcu Blok (RB) ve ırkçı, aşırı milliyetçi Vatansever Cephesi (PF) ile son bir kez görüşeceğini duyurdu. Bulgaristan'ın 240 sandalyeli parlamentosunda GERB 84 kişilik gruba sahip. Hükümetin kurulabilmesi için en az 121 milletvekilinin oyu gerekiyor. GERB partisi, kendisine en yakın görüşleri savunan RB'nin 23 kişilik grubu ve 19 milletvekili çıkaran PF ile anlaşırsa 126 sandalyeye ulaşmış olacak.Borisov parlamentoda grupları olan Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP), üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ve ırkçı ATAKA (Atak) partisinden kesinlikle destek istemeyeceğini açıklamıştı. Muhalefette kalan HÖH'nin lideri Lütvi Mestan da "AB ve NATO aleyhtarı, 'sistem karşıtı' bir hükümeti desteklemeyiz" demişti. -Hükümet kurma görevi verme töreninden görüntü -Plevneliev ve Borisov'un konuşmalarından görüntü

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title