Haberler

Payitaht Dizisinin Tahsin Paşa'sı Öğrencilerle Buluştu

Ünlü yazar ve Payitaht Abdülhamit dizisinin Tahsin Paşa'sı Bahadır Yenişehirlioğlu Bornova Kolejinin düzenlediği "Söyleşi ve İmza Günü"ne katıldı.

Yenişehirlioğlu son rol aldığı dizide bir dönemin yanlış bilinen tarihi perspektifini bugüne aktardıklarını belirtti.
"Payitaht Abdülhamit tarihe ışık tutuyor"7 Güzel Adam'da Sahaf İsmail Efendi, Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Saatçi Hüsnü ve Payitaht Abdülhamid'de Tahsin Paşa rolleri ile kamera karşına geçen Yenişehirlioğlu son rol aldığı dizide dönemin yanlış bilinen tarihi perspektifini bugüne aktardığını belirtti. Yenişehirlioğlu "Tarihimizi tam anlamıyla bilmiyoruz. Bu olaylar gerçek mi diye soranlar oluyor. Geçmişi tam anlamıyla tespit edemezsek geleceğimizi kucaklayamayız. Tarih vizyonu olmayan birinin vizyon sahibi olması çok zor. Dizimizi tarihe sadık kalarak çekiyoruz. Bazı sahneleri 7-8 defa çektiğimiz oluyor." diye konuştu.
"Ressam olmak isterdim"
Annesinin kendisinin ressam olmasına ve yurt dışına gitmesine sıcak bakmadığını ve hukuk eğitimi almasını istediğini anlatan Yenişehirlioğlu annesini kırmamak için bu mesleği tercih ettiğini söyledi. Yenişehirlioğlu 30 yıllık avukatlık çalışmalarından sonra sıkıldığını belirterek, yazarlığa başladığını ifade etti.
Bahadır Yenişehirlioğlu, programın sonunda kitaplarını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bahadır Yenişehirlioğlu, 1962 yılında Akhisar'da doğmuştur. Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Dubai, Suriye, İtalya, İngiltere, Bosna Hersek, İsviçre, Fransa, Bahreyn, Fas, İran, Pakistan,Ürdün, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede toplumlar ve halklar üzerinde araştırmalarda bulunmuştur. Son Hasat, Beyaz Usta Siyah Çırak, Kara Güneş, Aşk Cephesi, Aşk Çölü, Kanaviçe ve Kerime adlı romanların yazarı; aynı zamanda Diriliş Posta gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2016 yılında rol aldığı Sevda Kuşun Kanadında dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan Bahadır Yenişehirlioğlu; TRT ekranlarında yayınlanan, başrolü Özlem Conker, Bülent İnal, Ezgi Eyüboğlu ve Akın Akınözü ile paylaştığı Payitaht Abdülhamid dizisinin kadrosunda yer almakta ve Tahsin Paşa karakterini canlandırmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahadır Yenişehirlioğlu Tahsin Paşa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title