Haberler

ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 5 Mart 2022

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşı ekmeği daha pahalı hale getiriyorRusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla buğday fiyatı 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, ekmek, makarna ve bisküvi gibi ürünlerin fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor(Bahattin...

6 Nisan 1920

1- Rusya- Ukrayna savaşı ekmeği daha pahalı hale getiriyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısıyla buğday fiyatı 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, ekmek, makarna ve bisküvi gibi ürünlerin fiyatları üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor

(Bahattin Gönültaş/Berlin-Dilara Zengin/Washington)

2- Savaşın göçe zorladığı masum yüzler: Çocuklar

Yakın tarihte Afganistan, Irak ve Suriye'de savaş nedeniyle milyonlarca insanın göç etmek zorunda kalmasının bir örneği de Rusya'nın saldırısı nedeniyle Ukrayna'da yaşanıyor

Ülkeden gruplar halinde tahliye edilenler arasında bulunan çocuklar, geride hatıralarını bırakıp aileleriyle göç ediyor

(Hakan Şahin/Edirne) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İhtisas OSB'lerle dijital tarım ve gıda ekosistemi oluşturuluyor

Birleşik Arap Emirlikleri bu alanda iş birliği yapılan ilk ülke olurken, 31'i hayvansal, 24'ü bitkisel üretim olmak üzere, 38 ilde yürütülen 55 TDİOSB projesiyle 55 bin kişiye istihdam sağlanması, tarım sektörünün uluslararası rekabet gücünün artırılması hedefleniyor

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta:

"Ülkemizde, OSB'ler başta olmak üzere çevreye duyarlı ve dijital üretim merkezlerinin çoğalmasını istiyoruz. Bunun için de bu alanda tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız"

(Zeynep Canlı/Ankara)

4- Gümrük Birliği'nin güncellenmesi süreci iş dünyasının yakın takibinde

DEİK Türkiye-Avrupa İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Berna Gözbaşı:

"AB'nin yeni nesil serbest ticaret anlaşmalarıyla oluşacak etkiyle bu güncellemenin ülkemiz adına çok ciddi bir sıçrama yaratacağı apaçık bir gerçek olarak karşımızda duruyor"

"Hizmetler, tarım ürünleri, kamu alımları gibi başlıkların dijitalleşme ve Yeşil Mutabakat ile birlikte Gümrük Birliği'nin güncellenmesinde ele alınması, bizi çok farklı bir noktaya taşıyacak"

(Deniz Çiçek/Ankara)

5- Ukrayna asıllı milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in savaş üzüntüsü:

"Yaşananlar korku verici. Bunun vatanımda yaşandığına hala inanamıyorum"

" Türkiye, Ukrayna'ya birçok yardımda bulundu. Bunları görmek beni çok mutlu etti"

(Emre Doğan/İstanbul) (Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Türkiye Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title