Haberler

Özalp'ı Sel Vurdu; 1 Kişi Öldü, 2 Kayıp

Van'ın Özalp İlçesi'nde yağışların sele dönüşmesi sonucu 8 köy sular altında kaldı.

Van'ın Özalp İlçesi'nde yağışların sele dönüşmesi sonucu 8 köy sular altında kaldı. Yıldırım çarpması sonucu 1 kişi ölürken, sel sularına kapılan 2 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Özalp İlçesi'nde akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Yağışların etkili olduğu 8 köy sular altında kaldı. Sel suları nedeniyle Hacıkışla ve Haciali köylerinin yolu ulaşıma kapandı. Sele kapıldığı tahmin edilen 2 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Hacıkışla köyünde yıldırım çarpması sonucu 16 yaşındaki Ramazan Artok, yaralı olarak kaldırıldığı Özalp Devlet Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sel sularından ekili tarım arazileri zarar görürken, çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtildi. Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, 8 köyün sel sularında etkilendiğini belirterek, "Sel baskınlarında 8 köy etkilendi. 2 köy yolu ulaşıma kapandı. 1 kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti. 2 kişinin de kayıp olduğunun bildirilmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı. Van ve çevre ilçelerden gelen iş makinaları ve ekipler sel bölgesine gönderildi. Kayıp olduğu tahmin edilen 2 kişinin ise arama çalışmalarına devam ediliyor" dedi. - Van / Özalp

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title