Haberler

Öğretmene 'mahalle Baskısı'

Eğitim-sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, kendisinin de görev yaptığı Tepebağ Lisesi'nde ortaya çıkarılan mescitle ilgili olarak yerel televizyonlarda yayınlara katılanların yaptığı yorumların ardından, öğrencilerinin ağlayarak yanına gelip namaz kılmalarına engel olduğu iddiasıyla kendisine tepki gösterdiğini, internet sitelerinde de 'dinsizlikle suçlandığını' söyledi.

Eğitim-sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, kendisinin de görev yaptığı Tepebağ Lisesi'nde ortaya çıkarılan mescitle ilgili olarak yerel televizyonlarda yayınlara katılanların yaptığı yorumların ardından, öğrencilerinin ağlayarak yanına gelip namaz kılmalarına engel olduğu iddiasıyla kendisine tepki gösterdiğini, internet sitelerinde de 'dinsizlikle suçlandığını' söyledi.

Adana kent merkezindeki Tepebağ Lisesi'nin bodrum kat odalarından birinin mescit olarak kullanıldığı, öğrenciler tarafından geçtiğimiz hafta cep telefonuyla görüntülenmiş, okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Haydar Keleş'in de öğrencilere imamlık yaptığı ve namaz kıldırdığı öne sürülmüştü. Mescitle ilgili yapılan haberler nedeniyle görüşü alınan ve kendisi de aynı okulda görev yapan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, "Yetkililere bu konuda uyarıda bulunduk ve gereğinin yapılmasını istedik. Ancak uyarılarımız dikkate alınmadı. Öğrenciler vakit namazlarını ders aralarında kılmaya devam ediyor. Ben kendi gözlerimle gördüm" demişti. Vali İlhan Atış da, okulda inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

ÖĞRENCİLER BİZİ SUÇLUYOR

Gelişmelerin ardından bugün bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Adana ŞubeBaşkanı Güven Boğa, inceleme başlatılan mescidi kendileri kapatmış ve ibadete karşı çıkıyorlarmış gibi lanse edilmeleri nedeniyle baskı altında olduklarını söyledi. Okulda öğrencilerinin kendisine tepki gösterdiğini anlatan Boğa, "Öğrenciler 'Hocam neden namaz kılmamıza engel oluyorsunuz? Sizin yüzünüzden ibadetimizi yapamıyoruz' diyorlar. Bir kız öğrenci yanıma ağlayarak gelip 'Namaz kılamadığım için okulu bırakacağım' dedi. Mescit ortaya çıktıktan sonra yerel televizyonlarda yayınlara katılanların olayı çarpıtmaları yüzünden, internet sitelerinde dinsizlikle, ibadet düşmanlığıyla suçlanıyoruz. Hatta Valimiz İlhan Atış bile değişik suçlamalara maruz kalıyor" diye konuştu. Boğa, okulda namaz görüntülerini medyaya ulaştıranların kendileri olmadığını, sadece görüşleri istendiğinde olayı doğruladıklarını belirtti.

DEVŞİRME YERİ OLAMAZ

Basın toplantısında konuşan Şube Sekreteri Halil Kara da, olayın kamuoyuna yansımasının ardından sendikanın hedef gösterildiğini, 'mahalle baskısı yaratılmaya çalışıldığını' belirtti. Eğitim-Sen olarak kimsenin inanç ve ibadetiyle uğraşmadıklarını, ancak okullardaki laik eğitim düzeninin bozulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Kara şöyle konuştu: "Olaya Adana Valiliği el koydu, inceleme başlattı. Birilerinin iddia ettiği gibi sorun kesinlikle namaz kılmak değildir. Sorun, bir lisenin henüz reşit olmayan öğrencilerini cemaatlere kazandırma ve mevcut kulluk anlayışını sürdürme sorunudur. Yoksa Adana'nın her yerinde olduğu gibi Tepebağ'da da camiler vardır. İsteyen namazını camilerde kılabilir. Hatta okullarımızda ve kamu kurumlarında çalışan ve namazını kılan üyelerimiz de var. Ama liselerimizin ve diğer okullarımızın öğrencilerini bazı cemaatlere eleman devşirme yeri olarak kullanılmasını kabul edemeyiz. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title