Haberler

"Nihai Karar Başbakan Erdoğan'ındır"

Güncelleme:

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, Van'da son ilçe teşkilatlarını hareketlendirdi.

01 Kasım 2013 tarihinde aday adayı başvurularının tamamlandığını söyleyen Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "İlçemizin belediye başkanlığı için 14 isim aday adaylığı başvurusunu yaptı. Bu isimlerden kimin aday olacağı iyi bir araştırmadan sonra partinin üst organları tarafından incelenecek. Ancak son söz Başbakan Erdoğan'ındır" diye konuştu. Şabu, Van'da tek rakiplerinin BDP olmasının kendileri için avantaj olduğunu belirtti.

Yeni büyükşehir yasası ile birlikte Van'ın merkez ilçelerinden biri olan Tuşba İlçesi'ni yönetmek için aday adayı başvuru süresi tamamlandı. Bu ilçenin belediye başkanlığı için 14 isim aday adayı olarak başvurdu. İlçe Başkanı Nayif Şabu, bu isimleri bir bir açıklayarak hepsine başarılar diledi.

"PARTİMİZE BÜYÜK TEVECCÜH VAR"

Ak Parti Hükümeti'ne ve ilçe teşkilatlarına büyük bir teveccüh olduğunu söyleyen Nayif Şabu, "Bildiğiniz üzere 30 Mart 2014 tarihinde önemli yerel seçim var. Belediye başkanlığı için aday adayı başvuru süresi 01 Kasım 2013 tarihi itibariyle tamamlandı. Partimize ve ilçe teşkilatımıza büyük bir teveccüh var. 14 isim resmi başvurusunu yaptı. Bu isimler arasında bürokratlar, işadamları, üniversite hocaları, sendika başkanları ve serbest meslekle uğraşanlar var. İnşallah bu değerlendirmeler genel merkezimiz nezrinde sağlıklı bir şekilde yapılacak. Ancak nihai kararı Başbakan Erdoğan verecektir.

İsim olarak açıklamak gerekirse; Abdullah Koçak… Bu arkadaşımız, Timar bölgesinden aday. Daha önce sendika başkanlığı yapmış ve şimdi serbest meslekle uğraşıyor. Tolga Çıtak ise çevre mühendisi… Bürokratlık yapmış ve kendini iyi yetiştiren bir arkadaşımızdır. Başvuru yapanlardan biri Aydın Koç. O da uzun süredir aramızda ve fedakar biridir. Karayollarından emeklidir. Yüksek tahsilli ve liyakatli biridir. Mustafa Kartal ise yöremizin eşraflarından Halit Kartal'ın oğludur. Kendisi de başvuranlardan biridir. Şakir Ertaş ise Rıza Ertaş'ın oğlu. Büyük bir aşiretin sahibi. Aldığımız bilgilere göre de son derece kendini iyi yetiştirmiş biridir. Bir diğer isim ise Selim Özgökçe. Bu arkadaşımız da Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özgökçe'nin yakın akrabası ve yetenekli bir isimdir. Necati Yertürk arkadaşımız ise daha önce milletvekili aday adayı olmuş bir kardeşimiz. Daha önce yöneticilik, şube müdürlüğü yapmış bir isim. Yöremizde birçok köye hizmet götüren bir isimdir kendisi. Salih Akman ise Timar bölgesinden. Emekli bir öğretmen ve çevresi tarafından sevilen sayılan bir arkadaşımızdır. Arif Oflas ise brukan aşiretindendir. Daha önce il genel meclisi üyeliği için seçimlere girmiş, halk tarafından sevilen bir isimdir. Aynı zamanda il genel meclisi üyemizdir. Abdullah Efeoğlu ise yıllardır belediyede sendika başkanlığı yapıyor. İşçilerimizin kendisi ile ilgili söylediği müspet ifadeler var. Sabri Çalım arkadaşımız da Köy Hizmetleri'nden emekli, şimdi emlakçılar derneği başkanlığı yapıyor. O da kendini iyi yetiştiren bir isim. İshak Polat ise Ünseli Belediye Başkanlığı yapıyor. Emekli bir öğretmen ve belediyeciliği çok iyi bilen bir arkadaşımızdır. Süleyman Can arkadaşımız ise şu an belediyede çalışan bir arkadaşımız. İskele bölgesinde sevilen ve oyu olan bir arkadaşımızdır. Son olarak Fevzi Özgökçe arkadaşımız da üniversitede hoca. Kendisi Doçent. Birçok kişi tarafından sevilen, sayılan ve takdir gören bir isim. Ben hepsine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

TUŞBA 140 BİN NÜFUSLA VAN'IN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ İLÇESİ

Van'ın sekiz mahallesinin Tuşba'ya bağlı olduğunu açıklayan Şabu, "Bize bağlı mahalleler, Akköprü, İstasyon, Abdurrahmangazi, Altıntepe, İskele, Esentepe, Beyüzümü ve Seyrantepe'dir. Nüfus yaklaşık olarak 140 bine yakın. İpekyolu İlçesi ise 270-280 bin nüfus. Van'ın en büyük üçüncü ilçesiyiz. İpekyolu, Erciş ve Tuşba. Bizden sonra ise Edremit geliyor. Ben Ak Parti'nin hem Van'da, hem de ilçelerde büyük başarı elde edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Büyükşehir olan Van'da tek rakiplerinin olduğunu söyleyen Nayif Şabu, "Van'da iki büyük parti var. Bizim sadece karşımızda bir parti var. Beş yıllık belediyecilik konusunda halkımız, bu belediyenin nasıl bir performans gösterdiğini iyi irdelemeli. Türkiye'de belediyeciliği en iyi yapan parti biziz. Van'a en büyük ilgiyi Ak Parti Hükümeti ve Başbakan Erdoğan göstermiştir. İşte deprem sürecinde herkes şahit oldu; Başbakan Erdoğan ve hükümetimiz Van'a çıkarma yaptı. Hemen hemen her hafta burada bakanlar vardı. TOKİ konutlarından, yeni okullara kadar her alanda çalışmalar oldu. Köprülü kavşaklar, yeni hastaneler, duble yollar, ilçelerin girişlerinin güzelleştirilmesi, yeni içme suyu hattı, tamamen yeniden yapılan kurum binaları ve daha sayamayacağımız yüzlerce hizmet… Halkımızın bu güveni boşa çıkarmayacağına inanıyoruz. 30 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mustafa Kartal Ak Parti Tuşba Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

Şimşek, bakanlığın 15 katlı bina kiraladığı iddiasına ilişkin konuştu: Kiralanan bina eskiden

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title