Haberler

Rus komutanın sözleri ortalığı karıştırdı! Ukrayna'dan sonra bir ülke daha diken üstünde

Güncelleme:

Rus ordusunun ileri gelen komutanlarından biri olan Rustam Minnekayev'in Moldova hakkında yaptığı açıklamalar sonrası Moldova hükümeti, ülkede bulunan Rus Büyükelçi Oleg Vasnetsov'u Moldova Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Minnekayev geçtiğimiz gün "Ukrayna'nın güneyinde kontrolü sağlamanın Moldova'da Rusya destekli ayrılıkçıların bulunduğu Transdinyester'e yeni bir kapı açabilir" ifadesinde bulundu.

Moldova Dışişleri Bakanlığından yapılan bildiride Büyükelçi Vasnetsov'un bakanlığa çağrılarak, Rusya Silahlı Kuvvetleri Merkez Askeri Bölgesi Komutan Yardımcısı Rustam Minnekayev'in Transdinyester'e yönelik sözlerinin derin endişe yarattığının iletildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu açıklamalar asılsızdır ve Rusya'nın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde Moldova'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekleyen tutumuyla çelişmektedir." ifadesi kullanıldı.

UKRAYNA'NIN GÜNEYİNDE KONTROL SAĞLANIRSA SIRADA MOLDOVA VAR

Minnekayev, dün yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın güneyini kontrol etmek, Rusça konuşan nüfusa baskı gerçeklerinin olduğu Transdinyester'de bir çıkış yolu sağlayacak" şeklinde konuştu.

Rus komutanın sözleri ortalığı karıştırdı! Ukrayna'dan sonra bir ülke daha diken üstünde

MOLDOVA'DAN RUSYA'YA NOTA

Bu açıklama bölgede gerginliğin artmasına neden oldu. Moldova, daha önce kendi topraklarının bir parçası olan ancak 1990 yılında Rusya'nın desteğiyle tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Transdinyester Cumhuriyeti ile ilgili açıklamalardan dolayı Rusya'ya nota verdiğini açıkladı.

LUKAŞENKO AYLAR ÖNCE PLANI SIZDIRMIŞTI

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, BM toplantısında üzerinden açıklamalar yaptığı haritadaki işaretler dünya basınına bomba gibi düşmüştü. Rus birliklerin ilerleyişini göstererek ordunun Belarus üzerinden Ukrayna'ya saldırı gerçekleştirdiği iddialarını yalanlayan Lukaşenko'nun haritasındaki ok işareti, Rusya'nın hedefindeki bir sonraki ülkenin Moldova olacağı iddialarını gündeme getirmişti.

Rus komutanın sözleri ortalığı karıştırdı! Ukrayna'dan sonra bir ülke daha diken üstünde

MOLDOVA'NIN TRANSDİNYESTER MESELESİ

Moldova'nın 1991'de Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin ardından, Dinyester Nehri'nin doğu kıyısında kalan Transdinyester de tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etmişti. Bağımsızlık ilanından sonra Moldova ile Transdinyester arasında başlayan silahlı çatışmalar, 22 Temmuz 1992'de ateşkesle son bulmuştu. "Barış gücü" adını verdiği askeri birliklerini Transdinyester'e yerleştiren Rusya'nın, bölgenin desteklenmesi için her yıl milyonlarca dolar aktardığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Transdinyester Moldova Rusya Haberler

500

Yorumlar (5)

Kuman:

Sırada İstanbul Kars Ardahan Artvin olmasın

21
40
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Asıl topun ağzında olanlar Finlandiya ve İsveç ..

28
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Rusya , dayılanıyor ama lojistiği felaket. Yolda kalan malzeme taşıyan kamyonlar , yakıtsız kalan , top mermisi kalmayan tanklar. Cık , beğenmedim. Ağırıma giden , biri diğerine saldırıyor , mahvediyor , Dünya seyirci. Yani sana kendinden hayır var,gerisi hikaye

17
4
yanıtYanıtla
QwertyAsdfgh:

Rusya'nın bu vurdum duymaz tavrı İlla 3. Dünya savaşını çıkartacak gibi Rusya adeta kaşınıyor.. ama böyle birşey olursa da kimseye yararı olmaz bu savaşın. bir de devreye nükleer silahlar girerse bu savaştan kimse galip çıkmaz.

11
3
yanıtYanıtla
Emir İzmir:

Amerika son nefesini veriyor, Avrupa Birliği dağılmayalım bir arada kalalım diye çırpınsada nafile euro dolar 1.08 Meydan Çin ve Ruslara kaldı. Yeni dünya düzenine hoş geldiniz.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title