Haberler

Mısır'daki Tarım Fuarı, 20'den Fazla Ülkeden Tarım İşletmelerini Biraraya Getirdi

Güncelleme:

Mısır'daki tarım fuarı, 20'den fazla ülkeden 150'yi aşkın firmanın biraraya gelmesi ve birlikte iş yapması için büyük bir fırsat sunuyor.

Mısır'daki tarım fuarı, 20'den fazla ülkeden 150'yi aşkın firmanın biraraya gelmesi ve birlikte iş yapması için büyük bir fırsat sunuyor.

Mahmoud Fouly

KAHİRE, 14 Eylül (Xinhua) -- 20'den fazla ülkeden 150'yi aşkın firma, 11-14 Eylül tarihleri arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen uluslararası tarım fuarında tarım ürünlerini ve makinelerini sergiliyor. Afrika ve Ortadoğu Uluslararası Tarım Fuarı ya da diğer adıyla Sahara Expo'nun 34'üncü etkinliğine 250'den fazla tarımla ilgili çeşitli ürün markası ilgi gösterdi. Bu ürünler arasında traktörler, ot kesme makineleri, sulama sistemlerinin yanı sıra tohumlar, gübreler, böcek ilaçları ve diğer zirai kimyasallar bulunuyor. Fuarı düzenleyen şirket Informa Markets'in Genel Müdürü Hany Khafagy, tarımın eski zamanlardan beri Mısır'da kilit bir alan olduğunu söyledi ve sektörün, Mısır'ın gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 15'ine katkıda bulunduğunu ve ülke işgücünün yüzde 25'ini istihdam ettiğini belirtti. Dünya çapında 150'den fazla ülkeye 350'yi aşkın çeşit tarım ürünü ihraç eden Mısır, dünyanın en büyük narenciye, hurma ve diğer ürün ihracatçıları arasında yer alıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Afrika ve Ortadoğu Uluslararası Tarım Fuarı ya da diğer adıyla Sahara Expo'yu ziyaret eden insanlar, 11 Eylül 2022. (Fotoğraf: Ahmed Gomaa/Xinhua)

Fuarda traktör ve kesici aletler sergileyen Traktörler ve Mühendislik Şirketi pazarlama yetkilisi Ahmed Fouad, "Fuar, yerli ve yabancı firmaların biraraya gelip birlikte iş yapmaları için büyük bir fırsat sunuyor. İster Avrupa'dan ister Çin'den, yurtdışına seyahat etmek zorunda kalmadan yeni ürünler hakkında bilgi edinmek için bu iyi bir fırsat" dedi. Fuara yurtdışından katılanlar arasında Çin, Almanya, Hollanda, Polonya, İtalya, Fransa, Hindistan ve Ürdün'den şirketler bulunuyor. Zirai ilaç şirketi Rainbow, fuara katılan Çinli katılımcılardan biri. Ürünleri arasında herbisitler, böcek ilacı, mantar ilacı, biyo-pestisitler ve bitki büyüme düzenleyicileri bulunan şirket, dünya çapında 80'den fazla ülkede varlık gösteriyor. Fuarı şirketi ve ürünlerini bölgede tanıtmak için iyi bir fırsat olarak gören Rainbow'un Kuzey Afrika ve Ortadoğu bölgesi Genel Müdürü Zhang Kailin, Çin ile Mısır arasındaki değerli ilişkilerin, geçen yıl Mısır'da ofisini yeni açan şirkete "büyük destek" sağladığını söyledi. Zhang Xinhua'ya, "Mısır halkı çok cana yakın. Ajansları ve çiftlikleri ziyaret ettik ve tanıştığımız tüm insanlarla dostane görüşmeler yaptık. Çin ile Mısır arasındaki iyi ilişkiler, burada iş yapmak için bize büyük destek verecek" dedi. Polonya Yatırım ve Ticaret Ajansı Dış Ticaret Ofisi Başkanı Jacek Grad, fuarın "Mısır'daki potansiyel ortaklarla tanışmak ve tarım sektöründeki ağlarını büyütmek için en iyi platformu" sunduğunu söyledi ve Mısırlılar arasında Polonya tarım teknolojilerine artan bir ilgi olduğunu belirtti. Fuara gelen ziyaretçiler arasında tarım üreticileri, iş insanları, danışmanlar, mühendisler, araştırmacılar, öğrenciler ve çiftçiler bulunuyor. Organizatör Khafagy, bu yıl yaklaşık 25.000 ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Mısır Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title